Sălaj: Intervenţii cu maşini de epocă

Sălaj: Intervenţii cu maşini de epocă

În garajele pompierilor din Sălaj sunt 24 maşini de intervenţie, dar  mai mult de jumătate dintre ele au peste 20 de ani. „Veterena“ are 36 de ani.Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) aşteaptă noile dotări obţinute prin Programul Operaţional Regional. Cel nouă maşini promise vor ajunge la pompieri, cel mai probabil, anul viitor.

Armata împinge ANL-urile din Zalău în zona industrială

Armata împinge ANL-urile din Zalău în zona industrială

Terenul din poligonul militar din Dâmbu Morii, pe care Primăria Zalău vrea să construiască blocuri ANL, a fost mutat de Ministerul Apărării până în gardul CET-ului. Primăria spune că măsura creşte foarte mult costurile cu asigurarea utilităţilor şi expune populaţia la poluarea din zona industrială.

Încă o tranşă de vouchere „Rabla“ pentru sălăjeni

Încă o tranşă de vouchere „Rabla“ pentru sălăjeni

Posesorii de rable se pot duce de astăzi să şi le caseze la colectorii de autovehicule uzate din judeţ, care au primit ieri încă o tranşă de vouchere. În Sălaj sunt patru colectori autorizaţi pentru Programul „Rabla“: REMAT, Balti Dob, Mivas Trans Corporation din Zalău şi Vanbarex SRL din Sărmăşag.

Marea concediere din judeţul Sălaj: agenţii de pază

Marea concediere din judeţul Sălaj: agenţii de pază

În judeţ sunt în prezent 335 de agenţi de pază şi ordine. În mai puţin de 40 de zile, mai bine de jumătate dintre ei, adică 179, vor trebui puşi pe liber.Pe vremuri de criză, când numărul infracţiunilor este în creştere, autorităţile locale şi judeţene au decis să reducă numărul de agenţi de pază şi ordine aflaţi în subordinea lor.

Zoro din Sălaj prins la furat

Zoro din Sălaj prins la furat

Zoro „de Jibou” nu este un justiţiar, ci un hoţ de poşete, care a ajuns ieri pe mâinile poliţiştilor. Doi bărbaţi din oraşul „de pe Someş”, printre care şi Zoro V., au fost prinşi de agenţii Poliţiei Orăşeneşti după ce furaseră două genţi, cu bani şi acte, din casa unei femei.

Sălaj: Uscător în flăcări din cauza unui radio

Sălaj: Uscător în flăcări din cauza unui radio

Uscătorul unui bloc din Jibou a luat foc azi dimineaţă din cauza unui radio. Aparatul a fost uitat în priză de proprietarul uscătorului, iar în jurul orei 3.00 a avut loc un scurtcircuit, de la care s-au aprins şi hainele puse la uscat. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu pagube materiale însemnate sau cu victime.

Multă lume a sperat că, deşi nu e versat în negocieri politice internaţionale ca Vladimir Putin, Donald Trump va avea măcar abilitatea omului de afaceri care vrea să câştige şi care îşi „simte“ adversarul. Conferinţa de presă a celor doi lideri a mers însă din rău în mai rău şi apoi chiar dezastruos pentru liderul de la Casa Albă şi pentru aliaţii Americii. Mai jos, lista şi analiza gafelor prin care Trump s-a predat lui Putin.

acum 4 zile · comentarii (61)

Înainte de a aplauda pe la diferitele sindrofii organizate de instutuţiile statului cu ocazia Centenarului, ar trebui să ne uităm mai atent la ceea ce este evident că am „câştigat“ în ultimii 100 de ani: am rămas în topul ruşinii europene când vine vorba de lucruri elementare care definesc o societate civilizată.

acum 3 zile · comentarii (59)

Nu e prima dată în care judecătorii CCR se consideră deasupra legilor şi Constituţiei. De curând, o instanţă de judecată a decis, definitiv, că Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a încălcat legea când a decis ca opiniile separate ale unor judecători să nu fie publicate pe site-ul instituţiei. Acum recidivează şi nu respectă nici legea de organizare a CCR.

acum 3 zile · comentarii (13)

Votarea legii offshore a demonstrat tuturor cum se legiferează în guvernarea paralelă PSD-ALDE. Pe de-o parte se prezintă un proiect de lege pentru auditoriu, iar pe partea cealaltă se adoptă un alt text, total diferit de ceea ce se vindea companiilor din domeniu. Numai că, la sfârşit, când toată lumea ar fi trebuit să se declare mulţumită, ALDE şi-a dat seama că nu e situaţia chiar aşa de roz.

acum 4 zile · comentarii (39)

A trecut şi Consiliul European de vară, de la sfârşitul lunii iunie, şi toată lumea a rămas marcată de dezbaterea prelungită şi încleştarea pe tema refugiaţilor, acolo unde s-a reuşit un acord - bun, prost, insuficient, general, neconcludent - dar totuşi un acord, votat de către toate părţile.

acum 8 zile · comentarii (24)

România este o ţară tot mai surprinzătoare. În sens negativ. Autodistrugătoare prin grija politicienilor care s-au perindat la putere, indiferent de culoarea lor politică. Cu ajutorul infractorilor din vârful puterii, care legiferează fărădelegea în numele unei democraţii şchioape. Tot mai mulţi români se întreabă pe bună dreptate - În ce ţară trăim? - cu toate că noi ar trebui să ştim cel mai bine.

acum 9 zile · comentarii (15)

De o parte, niciun cuvânt critic la adresa Rusiei. De cealaltă, poziţionarea pe picior de egalitate cu SUA, ba mai mult - preluarea iniţiativei. Presa occidentală e unanimă: Putin a dominat întâlnirea de la Helsinki. O revanşă în locul simbolic al ultimului summit Bush-Gorbaciov, înainte de prăbuşirea URSS, şi al Acordului Final din 1975, pe care Rusia l-a încălcat anexând Crimeea.

acum 4 zile · comentarii (7)

Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

acum 5 zile · comentarii (0)

Ca să dovedim tăcerea stupefiantă a Federaţiei Ruse după episodul scandalos de anulare a rezultatelor alegerilor pentru primăria Chişinăului, am decis să realizăm o revistă a presei ruse din Federaţia Rusă şi din Republica Moldova. Perioada aleasă – 25.06.2018-13.07.2018 – nu este întâmplătoare.

acum 5 zile · comentarii (0)