Consilierii judeţeni din Sălaj intră în şedinţă

Consilierii judeţeni din Sălaj intră în şedinţă

Consilierii judeţeni din Sălaj se reunesc mâine, la primele ore ale dimineţii, în şedinţa lunară. Vor avea pe masă nouă proiecte de hotărâre ce privesc judeţul Sălaj. Printre cele mai importante se numără alocările de fonduri pentru reparaţii de drumuri şi mutarea CMJ  în altă locaţie.

Centrul Militar Sălaj lasă loc culturii

Centrul Militar Sălaj lasă loc culturii

Vechea clădire în care a funcţionat până acum drept sediu pentru Centrul Militar Judeţean Sălaj (fosta garnizoană "Dragalina") a intrat în reabilitare. Militarii sunt mutaţi pe strada Lt. Col. Pretorian, iar după finalizarea lucrărilor clădirea va primi o altă funcţionalitate.

Producătorii din Sălaj n-au fost prea interesaţi de târg

Producătorii din Sălaj n-au fost prea interesaţi de târg

Târgul de produse tradiţionale „Satul sălăjean” s-a deschis azi la Zalău, dar producătorii au fost puţini. Ei au preferat să-şi expună produsele 100 de metri mai încolo, în piaţa volantă. Palinca de Sălaj, pâinea pe frunză de varză, pogăcelele cu jumări şi fructele ecologice au fost doar câteva dintre produsele tradiţionale pe care agenţii economici le-au scos la vânzare.

Laptele de capră, pe gustul zălăuanilor

Laptele de capră, pe gustul zălăuanilor

Zeci de zălăuani au stat azi la rând pentru a cumpăra lapte şi brânză de capră, produse în ferma de capre a lui Viorel Ghiuruţan din Fântânele, comuna Dragu, judeţul Sălaj. Laptele de capră este renumit pentru proprietăţile sale curative şi pentru conţinutul mic de grăsimi.

Sălaj: O mie de amenzi în "7 zile pe drumuri"

Sălaj: O mie de amenzi în

Aproape o mie de participanţi la trafic au fost sancţionaţi în ultima săptămână de lucrătorii de la Poliţia Rutieră Sălaj. Valoarea amenzilor se ridică la aproape un miliard de lei vechi. Pe lângă amenda primită, 32 de conducători auto au rămas fără permis şi altor şase le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare.

Festivalul berii la Sărmăşag

Festivalul berii la Sărmăşag

În acest weekend are loc la Sărmăşag festivalul berii. Organizatorii acestei ediţii sunt Crama Tip Top şi primăria comunei Sărmăşag. "Vedeta" festivalului este berea "Ursus" produsă la Cluj-Napoca.

La Zalău, vacanţele au intrat la apă

La Zalău, vacanţele au intrat la apă

Criza financiară a subţiat drastic bugetele de vacanţă. Unele agenţii din Zălău susţin că faţă de anul trecut, numărul celor care au plecat într-o staţiune a scăzut cu 30-40 la sută. În extrasezon, hotelierii îşi ademenesc turiştii cu oferte la jumătate de preţ.

Start la festin în Cehu Silvaniei

Start la festin în Cehu Silvaniei

Cea de-a XIV-a ediţie a festivalului cultural Zilele Tovishat începe astăzi la Cehu Silvaniei. Manifestarea va dura două zile, timp în care se vor desfăşura simpozioane şi spectacole de dansuri populare din ţară şi din străinătate.

Multă lume a sperat că, deşi nu e versat în negocieri politice internaţionale ca Vladimir Putin, Donald Trump va avea măcar abilitatea omului de afaceri care vrea să câştige şi care îşi „simte“ adversarul. Conferinţa de presă a celor doi lideri a mers însă din rău în mai rău şi apoi chiar dezastruos pentru liderul de la Casa Albă şi pentru aliaţii Americii. Mai jos, lista şi analiza gafelor prin care Trump s-a predat lui Putin.

acum 6 zile · comentarii (61)

Înainte de a aplauda pe la diferitele sindrofii organizate de instutuţiile statului cu ocazia Centenarului, ar trebui să ne uităm mai atent la ceea ce este evident că am „câştigat“ în ultimii 100 de ani: am rămas în topul ruşinii europene când vine vorba de lucruri elementare care definesc o societate civilizată.

acum 5 zile · comentarii (59)

Nu e prima dată în care judecătorii CCR se consideră deasupra legilor şi Constituţiei. De curând, o instanţă de judecată a decis, definitiv, că Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a încălcat legea când a decis ca opiniile separate ale unor judecători să nu fie publicate pe site-ul instituţiei. Acum recidivează şi nu respectă nici legea de organizare a CCR.

acum 5 zile · comentarii (13)

Votarea legii offshore a demonstrat tuturor cum se legiferează în guvernarea paralelă PSD-ALDE. Pe de-o parte se prezintă un proiect de lege pentru auditoriu, iar pe partea cealaltă se adoptă un alt text, total diferit de ceea ce se vindea companiilor din domeniu. Numai că, la sfârşit, când toată lumea ar fi trebuit să se declare mulţumită, ALDE şi-a dat seama că nu e situaţia chiar aşa de roz.

acum 5 zile · comentarii (39)

A trecut şi Consiliul European de vară, de la sfârşitul lunii iunie, şi toată lumea a rămas marcată de dezbaterea prelungită şi încleştarea pe tema refugiaţilor, acolo unde s-a reuşit un acord - bun, prost, insuficient, general, neconcludent - dar totuşi un acord, votat de către toate părţile.

acum 10 zile · comentarii (24)

România este o ţară tot mai surprinzătoare. În sens negativ. Autodistrugătoare prin grija politicienilor care s-au perindat la putere, indiferent de culoarea lor politică. Cu ajutorul infractorilor din vârful puterii, care legiferează fărădelegea în numele unei democraţii şchioape. Tot mai mulţi români se întreabă pe bună dreptate - În ce ţară trăim? - cu toate că noi ar trebui să ştim cel mai bine.

acum 11 zile · comentarii (15)

De o parte, niciun cuvânt critic la adresa Rusiei. De cealaltă, poziţionarea pe picior de egalitate cu SUA, ba mai mult - preluarea iniţiativei. Presa occidentală e unanimă: Putin a dominat întâlnirea de la Helsinki. O revanşă în locul simbolic al ultimului summit Bush-Gorbaciov, înainte de prăbuşirea URSS, şi al Acordului Final din 1975, pe care Rusia l-a încălcat anexând Crimeea.

acum 6 zile · comentarii (7)

Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

acum 6 zile · comentarii (0)

Ca să dovedim tăcerea stupefiantă a Federaţiei Ruse după episodul scandalos de anulare a rezultatelor alegerilor pentru primăria Chişinăului, am decis să realizăm o revistă a presei ruse din Federaţia Rusă şi din Republica Moldova. Perioada aleasă – 25.06.2018-13.07.2018 – nu este întâmplătoare.

acum 7 zile · comentarii (0)