Dosarelor de handicap, la control

Sălăjenii care beneficiază de indemnizaţie de handicap sau de venit minim garantat în plată vor fi verificaţi, prin sondaj, la domiciliu, autorităţile dorind să vadă astfel aceştia primesc meritat ajutoarele sociale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 În perioada 10 iunie – 9 iulie, comisii mixte vor verifica dosarele persoanelor încadrate în grad de handicap, precum şi cele ale beneficiarilor venitului minim garantat. Prefectul Vegh Alexandru a anunţat azi că va fi analizată incidenţa anumitor afecţiuni şi se vor efectua controale inopinate la domiciliul anumitor persoane, prin sondaj sau în baza sesizărilor primite. În componenţa comisiei pentru verificarea gradului de handicap intră câte un reprezentant al Inspecţiei Muncii, DGASPC şi un medic de asigurări sociale din cadrul Casei Judeţene de Pensii.

Beneficiarii venitului minim garantat vor fi controlaţi de reprezentanţi ai ITM şi ai Instituţiei Prefectului. La nivelul judeţului Sălaj există 14.168 de persoane cu handicap şi 10.473 de beneficiari ai venitului minim garantat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările