Cum începe anul şcolar în Sălaj. Localităţile în care cursurile se fac după scenariul galben

Cum începe anul şcolar în Sălaj. Localităţile în care cursurile se fac după scenariul galben

Harta incidenţei COVID-19 în Sălaj FOTO Ministerul Sănătăţii

Analiza epidemiologică pe judeţe şi localităţi făcută publică luni, 7 septembrie, de către Ministerul Sănătăţii, arată rata de incidenţă a infecţiilor cu coronavirus la mia de locuitori, în funcţie de care se stabilesc scenariile după care vor funcţiona şcolile.

Direcţiile de sănătate publică din ţară au calculat incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori, pentru fiecare localitate în parte. După centralizarea datelor, Ministerul Sănătăţii a elaborat o analiză a situaţiei epidemiologice, luând în calcul numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile. În funcţie de aceste date se va stabili cum începe şcoala pe 14 septembrie.

Potrivit acestei analize, în judeţul Sălaj, cu excepţia a patru comune, în toate celelalte unităţi administrativ-teritoriale, anul şcolar poate începe după scenariul verde, adică cu prezenţa în bănci a tuturor elevilor şi cu respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară. În această categorie intră şi municipiul Zalău, unde incidenţa este de 0,80 la mia de locuitori, şi cele trei oraşe: Cehu Silvaniei (0,00), Şimleu Silvaniei (0,23) şi Jibou (0,09).
În scenariul galben, care prespune cursuri clasice pentru toţi preşcolarii şi elevii din ciclul primar şi pentru cei din clasele a VIII-a şi a XII-a, respectiv alternarea cursurilor online şi a celor tradiţionale, pentru cei din alte clase de gimnaziu şi de liceu, se încadrează comunele Agrij, Boghiş, Lozna şi Mirşid.

Pe scenariu roşu nu există nicio comună sălăjeană.

„Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Vă mai recomandăm:

DOCUMENT Ministerul Sănătăţii a publicat analiza epidemiologică pe localităţi, în funcţie de care se stabilesc scenariile pentru începerea şcolii

Bilanţ îngrijorător în Sălaj: 18 cazuri noi şi două decese în ultimele 24 de ore

Cel mai mare spital din Sălaj nu mai face teste COVID-19 la cerere. Motivul din spatele acestei decizii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările