Experienţa unei paciente infectate cu coronavirus. „Faceţi orice să nu vă îmbolnăviţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zălăuanca a fost spitalizata pe o perioadă de 14 zile FOTO Anca Silaghi
Zălăuanca a fost spitalizata pe o perioadă de 14 zile FOTO Anca Silaghi

După 14 zile petrecute în spital, o tânără care s-a vindecat de COVID-19 povesteşte experienţa trăită şi cum a reuşit să lupte cu boala.

Zălăuanca Anca Silaghi Keresztes (37 de ani), o pacientă COVID-19 care a relatat, în urmă cu o săptămână, pe reţelele de socializare, cum a contactat virusul şi simptomele pe care le-a avut, a revenit cu o nouă postare, la scurt timp după ce a fost externată.

Femeia spune că a stat internată 14 zile în Spitalul din Şimleu Silvaniei şi susţine că experienţa prin care a trecut a fost una dintre cele mai traumatizante din întreaga ei existenţă: "După şocul iniţial al bolii, după ce mi-a fost aproape toată familia în spital, după tratament şi după ce mi-am revenit cât de cât fizic, impactul psihic şi emoţional a fost foarte puternic. În fiecare zi vedeam numai cadre medicale îmbrăcate din cap până în picioare în costume de protecţie. În momentul în care intrau în salon trebuia să ne punem masca pe faţă. Simţeam că sunt bolnavă şi, cumva, periculoasă, deşi nu asta era intenţia".

Dincolo de simptomele cu care s-a confruntat, zălăuanca mărturiseşte că lipsa mişcării şi a aerului curat au fost greu de suportat: "Să stai 14 zile într-o singură încăpere şi în coniţtiile acelea a fost o provocare".

Dacă ea nu a manifestat reacţii secundare la tratamentul primit, nu la fel de norocoşi au fost alţi pacienţi. O colegă de salon, spre exemplu, a leşinat, iar mulţi alţi bolnavi s-au confruntat cu greţuri, ameţeli şi vărsături, mai spune tânăra, care, asemeni celorlalţi cinci membri ai familiei sale, a dezvoltat o formă medie de boală. Anca Silaghi Keresztes precizează că unul dintre medici i-a comunicat că va simţi efectele virusului - oboseală, letargie - şi în următoarea lună, şi că nu va putea face sport o vreme îndelungată.

"Medicii mi-au zis că dupa 14 zile de spitalizare şi tratament nu mai eşti contagios, dar mi-au recomandat încă 10 zile de distanţare, însa nu carantină. Nu aş fi crezut niciodată cât de puternic mă va impacta întreaga experienţă, atât fizic cât şi psihic. Nu pot da niciun sfat, nu ştiu ce trebuie făcut să nu ajungem la îmbolnăvire. Ştiu ce ni se cere: mască, distanţare, igienă, şi eu asta voi continua să fac. Credeţi-mă, şi nu o zic cu uşurinţă, faceţi orice să nu vă îmbolnăviţi! Nu numai că nu este o glumă, dar nu cred că este cineva care-şi doreşte să treacă prin situaţia asta", încheie ea.

Vă mai recomandăm:

Mărturia unei paciente cu COVID-19, de pe patul de spital. „Deşi am fost obsedată de protecţie, totuşi s-a întâmplat“

Cum afectează SARS-CoV-2 nou-născuţii. „Coronavirusul nu se regăseşte în placentă, dar este în lichidul amniotic“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite