Cum se găteşte cea mai bună ciorbă cu ciuperci şi cartofi. Se prepară uşor şi este bogată în arome

Cum se găteşte cea mai bună ciorbă cu ciuperci şi cartofi. Se prepară uşor şi este bogată în arome

O ciorbă aromată, bogată în vitamine, ideală după mesele copioase de sărbători, este propunerea cunoscutului gastronom sălăjean Mircea Groza.

Ştiri pe aceeaşi temă

După mesele bogate de sărbători, este momentul să revenim la o dietă echilibrată, cu preparate uşoare. Ciorba de ciuperci şi cartofi, după reţeta bucătarului sălăjean Mircea Groza, poate fi o soluţie.

Ingrediente:

ciuperci proaspete sau uscate, o ceapă, trei-patru căţei de usturoi, un ardei, o lingură de făină, pastă de ardei dulce, patru cartofi, tăiţei, o cană cu suc de roşii, sare, piper

Dacă optaţi pentru ciuperci uscate, spălaţi-le cu apă rece apoi puneţi-le la hidratat pentru circa o oră.
Între timp, curăţaţi o ceapă mare, o tocaţi mărunt, apoi o puneţi la călit într-o cratiţă în care aţi adăugat o lingură de ulei. Adăugaţi şi usturoiul tăiat, puţină sare şi amestecaţi până se înmoaie, având grijă ca focul să fie molcom. Completaţi cu ciupercile tăiate (pe cele lăsate la hidratat le stoarceţi înainte de a le mărunţi) şi lăsaţi să se gătească pentru câteva minute.

Adăugaţi o lingură generoasă de făină şi una de pastă de ardei (sau, în lipsă, o linguriţă de boia). Amestecaţi bine, apoi stingeţi totul cu apă rece şi amestecaţi din nou, completând cu apă. Lăsaţi să dea câteva clocote, puneţi ardeiul tăiat bucăţi mari, cartofii cuburi, iar spre final, sucul de roşii. Dacă mai este nevoie, completaţi cu sare, iar pentru un plus de aromă, presăraţi puţin piper măcinat.

Pentru o ciorbă mai deasă puteţi folosi tăiţei laţi.

Vă mai recomandăm:

Cum faci chiftelele cu ciuperci. Deliciul culinar pe care trebuie să îl încerci

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: