Aşii fizicii se întrec la un concurs regional. Zeci de elevi din şase judeţe, aşteptaţi la Zalău

Aşii fizicii se întrec la un concurs regional. Zeci de elevi din şase judeţe, aşteptaţi la Zalău

Compeţiţia ajunsă la a XXVIII-a ediţie este un bun prilej de pregătire şi de verificare a cunoştinţelor celor mai buni elevi pasionaţi de fizică, în vederea participării acestora la competiţii de nivel naţional.

Ediţia din acest an a Concursului Interliceal de Fizică Top-Fiz reuneşte la Zalău, în perioada 8-10 noiembrie, peste 80 de elevi pasionaţi de fizică de la colegii naţionale din şase judeţe:  Colegiul Naţional "Silvania", instituţie care organizează, de altfel, evenimentul, Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Satu Mare, Colegiul Naţional “Emanoil Gojdu” din Oradea, Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare şi Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj Napoca.

Deschiderea festivă a ediţiei din acest an va avea loc astăzi, de la ora 19, în sala festivă a Colegiului Naţional „Silvania”, iar concursul propriu-zis se va desfăşura sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 9:00-12:00. Cei mai buni tineri fizicieni vor fi premiaţi în cadrul festiv, în aceeaşi zi, începând cu ora 19:00.

Top-Fiz a fost iniţiat în anul 1988 de către profesorii din catedrele de fizică de la colegiile din Baia Mare şi Satu Mare. Concursul este un bun prilej de pregătire şi de verificare a cunoştinţelor celor mai buni elevi pasionaţi de fizică, în vederea participării acestora la competiţii de nivel naţional.

Citiţi şi:

Clasamentul liceelor după numărul mediilor de 10 la Bac. Singurul liceu din provincie care a intrat în Top 3

Secretele unor genii ale informaticii. Cum au ajuns trei colegi de liceu să cucerească aurul la Olimpiada Naţională

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: