FOTO VIDEO Protest spontan în Vaslui faţă de gazele de şist. Aproape 200 de locuitori din comuna Pungeşti cer demisia prefectului Radu Renga

FOTO VIDEO Protest spontan în Vaslui faţă de gazele de şist. Aproape 200 de locuitori din comuna Pungeşti cer demisia prefectului Radu Renga

Jaandarmii au făcut un cordon de ordine în faţa protestatarilor  FOTO: Ionuţ Balaban

Aproximativ 200 de oameni din comuna Pungeşti s-au adunat astăzi în faţa Prefecturii Vaslui, unde cer demisia prefectului Radu Renga. Acestora li s-a adăugat şi un grup de 50 de locuitori din oraşul Vaslui.

UPDATE ora 17:20 La finalul discuţiei, oamenii au ieşit nemulţumiţi de felul în care au decurs acestea, promiţând că  vor păzi cu străşnicie tarlaua de la Siliştea, locul  în care cei de la Chevron vor să amplaseze sonda de explorare. „Am avut un dialog civilizat şi s-a stabilit ca, în perioada următoare, să fie organizate mai multe întâlniri între localnicii din Pungeşti şi factori de decizie guvernamintali. Eu mă bucur că şi mitingul lor, deşi nu a fost unul autorizat, s-a desfăşurat paşnic. În final i-am mai asigurat că, atâta timp cât eu voi ocupa funcţia de prefect al judeţului Vaslui, legea nu va fi încălcată“, ne-a declarat prefectul Radu Renga.
 
UPDATE ora 16:25 Protestatarii au plecat spre casă, dar au promis că vom continua mişcările de protest, oamenii fiind nemulţumiţi de felul în care au decurs discuţiile cu prefectul Radu Renga şi preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu. 
 
UPDATE ora 15:26 Protestatarii s-au întors cu spatele la clădirea Prefecturii şi, avându-l în frunte pe preotul paroh din localitatea vasluiană Gara Banca, Iulian Ghimuş, au rostit rugăciunea „Tatăl Nostru“. Apoi, preotul a început să cânte cântece religioase.
 
UPDATE ora 14:39 O delegaţie formată din cinci protestatari a fost primită de prefectul Radu Renga. Cu toate că oamneii au insistat să meargă şi reprezentanţii presei, jandarmii le-au interzis jurnaliştilor accesul în instituţie. 
 
Protestatarii s-au adunat în Piaţa Civică din municipiul Vaslui, în faţa Prefecturii, şi cer vehement demisia prefectului Radu Renga. Jandarmeria Vaslui a mobilizat forţe impresionante care au creat un cordon în jurul instituţiei. Oamenii au steaguri şi pancarte şi strigă: „Luptăm, luptăm! Pungeştiul îl apărăm!“, „Ponta, nu uita, România nu-i a ta!“
 
Protestatarii au adus şi o coroană de înmormântare pe care au lipit o poză a primarului din Pungeşti, Mircia Vlasă.

 

Un pluton de jandarmi a fost mobilizat înainte de a începe protestul FOTO:Ionuţ Balaban 

Imagini din aceeasi galerie
  • Un pluton de jandarmi a fost mobilizat înainte de a începe protestul FOTO:Ionuţ Balaban 
  • Oamenii din Pungeşti erau aşteptaţi de membrii galeriei echipei FC Vaslui FOTO: Ionuţ Balaban 
  • Oamenii le-au pregătit o coroană mortuară primarului din Pungeşti şi prefectului Radu Renga FOTO: Ionuţ Balaban
  • Jandarmii au format un cordon de ordine în faţa protestatarilor FOTO: Ionuţ Balaban 
  • Oamenii au fost înarmaţi cu pancarte şi steagirle tricolore FOTO: Ionuţ Balaban 
  • Oameni au vrut să doneze coroana mortuară prefectului Radu Renga FOTO: Ionuţ Balaban
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările