Un bărbat şi-a omorât soţia cu toporul la scurt timp după vizita Poliţiei. Ucigaşul s-a răzbunat fiindcă mama lui a fost amendată pentru apel fals la 112

Un bărbat şi-a omorât soţia cu toporul la scurt timp după vizita Poliţiei. Ucigaşul s-a răzbunat fiindcă mama lui a fost amendată pentru apel fals la 112

Criminalul, Mihăiţă Galben, a fost arestat preventiv FOTO Simona Voicu

Un bărbat de 51 de ani din judeţul Vaslui a fost arestat preventiv duminică, 11 martie, fiind acuzat că şi-a ucis soţia. Crima a avut loc la scurt timp după ce un echipaj de poliţie a fost la locuinţa celor doi pentru a aplana un scandal sesizat la 112 de mama agresorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Crima teribilă a avut loc la sfârşitul săptămânii în localitatea vasluiană Pogana, victima fiind o femeie de 51 de ani. Localnicii afirmă că scandalurile în familia Galben se ţineau lanţ, atunci când bărbatul de afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Pentru a scăpa de furia bărbatului gelos, partenera acestuia se refugia la rude. 

De fiecare dată revenea acasă, deşi apropiaţii îi recomandau să se despartă de bărbatul agresiv. În urmă cu câţiva ani, femeia a fost înjunghiată în piept, dar şi atunci şi-a iertat partenerul, invocând că au doi copii de crescut împreună. Mihăiţă Galben şi Lenuţa Stan nu erau căsătoriţi cu forme legale, însă trăiau împreună de mai bine de 20 de ani. Au împreună un fiu de 24 de ani şi o fiică de 16 ani.

Săptămâna trecută, în familia Galben au reizbucnit scandalurile, bărbatul acuzându-şi partenera că ar fi sustras din casă 700 de lei. Pe 9 martie, bărbatul a depus o plângere la Poliţie acuzându-şi femeia şi pe fiul cel mare de furt. Sâmbătă, cei doi au continuat să se certe pe seama dispariţiei banilor din casă.
Mama bărbatului de 51 de ani a sunat la 112 solicitând intervenţia unui echipaj de poliţie. Femeia a invocat la dispeceratul unic de urgenţă că nora şi nepotul îi agresează fiul. 

Un echipaj de poliţie s-a deplasat la locul solicitării, unde între timp scandalul se aplanase. Mihăiţă Galben plecase între timp în sat, la cârciumă. În urma sa, soţia acestuia s-a încuiat într-o cameră din casă. Acolo, femeia se retrăsese de mai multe săptămâni, pentru a evite crizele de gelozie şi furie ale bărbatului. Orbit de gelozie, Mihăiţă o suspecta pe femeie că ar avea o relaţie chiar cu fiul lor, care de fiecare dată când erau scandaluri în familie, intervenea pentru a-şi scoate mama de sub ploaia de lovituri ale tatălui.

Sâmbătă, 10 martie, la sosirea echipajului de poliţie, femeia le-a spus agenţilor că totul este sub control şi că nu a avut loc niciun scandal.

Soacra amendată că a sunat la 112

Considerând că soacra femeii i-a pus degeaba pe drumuri poliţiştii i-au aplicat o amendă pentru alertarea falsă la 112. La scurt timp după plecarea oamenilor legii, concubinul a revenit acasă, iar în momentul în care a aflat că poliţiştii i-au amendat mama a luat un topor din curte şi a spart uşa la camera unde era baricadată soţia acestuia. S-a năpustit asupra femeii şi a lovit-o cu toporul de mai multe ori, aceasta decedând pe loc.

După comiterea faptei, bărbatul a mers la un vecin, solicitându-i să-i anunţe pe poliţişti că şi-a omorât femeia.

„Între cei doi existau nenumărate conflicte cu agresiune, de mai mult timp. Victima a făcut plângeri la poliţie dar şi le-a retras, iertându-şi concubinul de mai multe ori. De aproximativ trei săptămâni, femeia dormea cu fiul ei în cameră, separându-se de concubin. Pe 10 martie, a fost anunţată Poliţia la 112, de către mama agresorului care a reclamat că fiul ei a fost bătut de concubină şi fiul ei, poliţistii au constatat că cele sesizate de bătrână nu se confirmă, victima infirmând că ar fi avut loc vreun conflict. Poliţiştii nu au găsit agresorul acasă când au fost să verifice reclamaţia. El a venit în jurul orelor 16.00, s-a certat cu victima, iar femeia s-a încuiat în cameră. Agresorul a luat un topor şi a spart uşa camerei, a intrat peste victimă, lovind-o cu toporul în cap de mai multe ori, aceasta decedând în urma loviturilor primite”, a precizat procurorul de caz Alice Ruja, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Autorul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar duminică judecătorii Tribunalului Vaslui au emis pe numele său mandat de arestare preventivă, fiind acuzat de omor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: