Steag lung de 150 de metri, desfăşurat în Piaţa Civică din Bârlad

Steag lung de 150 de metri, desfăşurat în Piaţa Civică din Bârlad

Tricolul de 150 m lungime va fi întins în Piaţa Civică Bârlad FOTO Facebook

Tricolorul supradimensionat va trece prin mai multe oraşe din ţară şi Republica Moldova şi va poposi pentru jumătate de oră la Bârlad.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul din Bârlad va avea loc duminică după-amiaza, 17 august, de la ora 19.00.

Acesta se desfăşoară sub sloganul “Uniţi sub tricolor” şi este organizat de Platforma Unionistă “Acţiunea 2012”.

Evenimentul se înscrie în cadrul campaniei “Lunile Tricolorului”, ce se desfăşoară în perioada 12 august - 12 octombrie şi are ca scop promovarea unităţii naţionale, printr-o serie de acţiuni ce vor avea loc pe ambele maluri ale Prutului.

După popasul de la Bârlad, tricolorul va fi desfăşurat şi în alte oraşe ale ţării (Iaşi, Braşov, Cluj, Galaţi, Piteşti). Ultimul popas al drapelului va avea loc la Chişinău.

“Tricolorul a reprezentat dintotdeauna un simbol fundamental în memoria colectivã a poporului român, pentru care au luptat strãbunii noştri. Este de datoria noastrã moralã, ca înaintaşi ai celor ce s-au pus în sluja patriei, sã cinstim si sã purtãm cu mândrie drapelul tuturor românilor”, a declarat Paul Munteanu, coordonatorul filialei Bârlad a Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: