Preşedintele CJ Vaslui, acuzat că face presiuni asupra primarilor să nu participe la întâlnirea cu Dacian Cioloş

Preşedintele CJ Vaslui, acuzat că face presiuni asupra primarilor să nu participe la întâlnirea cu Dacian Cioloş

Dumitru Buzatu

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, candidat USR la Parlament, acuză că şeful Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), face presiuni asupra aleşilor locali din judeţ pentru a nu participa la întâlnirea de vineri cu Dacian Cioloş şi le blochează lor şi accesul la programele finanţate de Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ghinea face referire la vizita premierului Dacian Cioloş de vineri din judeţul Iaşi, unde va avea o întâlnire cu autorităţi locale şi judeţene din judeţele Iaşi şi Vaslui.

Judeţul Vaslui este pe locul 4 în clasamentul judeţelor care au atras cele mai puţine fonduri europene şi unul dintre cel mai sărace. Guvernul Cioloş a încercat să ajute aceste zone mai puţin dezvoltate, dar ajutorul este acum refuzat din calcule politicianiste ieftine. Am explicat astăzi, la întâlnirea cu simpatizanţii USR Vaslui, cum PSD-ul preferă să păstreze sub control zonele sărace. Împreună cu colegii de la Cancelaria prim-ministrului am lansat o iniţiativă pentru trei zone în care nivelul sărăciei este foarte mare, din dorinţa de a asista autorităţile locale să scrie proiecte pe fonduri europene – pentru Valea Jiului, pentru Roşia Montană şi pentru Vaslui", a declarat Ghinea, potrivit unui comunicat USR, în care se precizează că există "presiuni" asupra aleşilor locali.

Buzatu: ”Vrăjeală de tehnocraţi”

Fostul ministru al Fondurilor Europene susţine că Dumitru Buzatu încearcă să îi împiedice pe primari să acceseze serviciul de consultanţă pentru proiecte pe fonduri europene înfiinţat de guvernul Cioloş pentru Valea Jiului, Roşia Montană şi Vaslui.

”Spre mirarea noastră, PSD local blochează acest ajutor. Dumitru Buzatu, preşedintele PSD-ist al CJ Vaslui, spune că asta este '''vrăjeală de tehnocraţi''. Inconştienţa acestor politicieni nu are limite. Mâine la Iaşi are loc o întâlnire a premierului Cioloş cu autorităţile din zonă şi aud că Buzatu le-a cerut primarilor din judet să nu participe.
Vasluiul are nevoie de proiecte finanţate din fonduri europene cum ar fi măsurile din Pachetul Anti-sărăcie pe care l-am gândit special pentru asemenea zone. Mi se pare o ticăloşie incredibilă să nu laşi oamenii să meargă acolo.
Vasluiul este totodată un bun exemplu al unei paradigme pe care politica PSD-ului a generat-o acolo unde a avut puterea absolută – judeţ sărac, baron bogat”, a mai precizaT fostul ministru al Fondurilor Europene.

La Prefectura Vaslui există doi oameni plătiţi de Ministerul Fondurilor Europene pentru a asista autorităţile locale în scrierea de proiecte pentru accesarea fondurilor europene. ”Spre mirarea noastră, PSD local blochează acest ajutor. (...) Este o situaţie similară cu cea de la Teleorman, acolo unde baronul Liviu Dragnea este foarte bogat, nu ştim de unde, iar judeţul foarte sărac", a spus candidatul USR.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările