Lampioane pentru ziua de luptă anti-sida la Vaslui

Lampioane pentru ziua de luptă anti-sida la Vaslui

Peste 100 de lampioane au fost lansate în aer FOTO: Ionuţ Balaban

Zeci de tineri şi părinţi, deopotrivă, au participat, în această seară,  la o ceremonie inedită dedicată luptei împotriva cumplitei boli care omoară, anual, mii de oameni-HIV/SIDA. Cei care au avut iniţiativa de a lansa peste o sută de lampioane sunt membrii Asociatiei IRIS din Vaslui, în parteneriat cu Primaria.

Adolescenţii prezenţi la eveniment au dorit să transmită mesajul lor prin cântec pentru a sensibiliza  opinia publică din oraş şi a-i determina pe tineri să se protejeze. Înarmaţi cu chitări, aceştia au interpretat cover-uri ale unor muzicieni renumiţi atât din ţară, cât şi din străinătate.

Cele peste o sută de lampioane au fost lansate de tinerii prezenţi în Piaţa Civică cu intensitate, iar după doar câteva minute cerul s-a umplut de luminile colorate ale acestora.

În 2013, pentru tratamentul seropozitivilor din judeţul Vaslui, autorităţile sanitare au prevăzut peste 2 milioane de lei. De menţionat că un număr 74 de persoane sunt seropozitive, dintre care 60 urmează un tratament. În primele şase luni ale acestui an, în Vaslui,  au fost înregistrate şi două decese în rândul bolnavilor de HIV/SIDA. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările