Interlopul trimis la închisoare după ce a agresat un poliţist care „l-a deranjat“ din live-ul pe Facebook la volan: „Ştii cum te iau noaptea? Cu cagulă pe cap!“

Interlopul trimis la închisoare după ce a agresat un poliţist care „l-a deranjat“ din live-ul pe Facebook la volan: „Ştii cum te iau noaptea? Cu cagulă pe cap!“

Răzvan Silviu Tudorancea FOTO Facebook

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dispus condamnarea definitivă a unui bărbat de 37 de ani din Bârlad, cunoscut al lumii interlope, care în luna aprilie 2018 a agresat un agent al Poliţiei Rutiere care l-a surprins în timp ce conducea cu sticla de whisky în mână, transmiţând live pe Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul a avut loc în noaptea de 10 aprilie anul curent, în municipiul Bârlad. Arestat preventiv, interlopul Răzvan Silviu Tudorancea şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei, fiind judecat prin procedura simplificată. Găsit vinovat de săvârşirea a trei infracţiuni (ultraj, tulburarea liniştii şi ordinii publice, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice), în primă instanţă, Judecătoria Bârlad a dispus condamnarea inculpatului la o pedeapsă de un 1 an şi 8 luni închisoare în regim de detenţie. Sentinţa, deşi blândă, a fost contestată de inculpat.

”În motivarea apelului, inculpatul arată oral că acesta nu vizează cuantumul pedepsei, ci modalitatea de executare, considerând că instanţa de judecată poate dovedi clemenţă şi să dispună  suspendarea executării sub supraveghere. (...) Apreciază că o situaţie din istoricul său a justificat această manifestare, respectiv traume suferite în copilărie, acesta asistând la moartea mamei lui pe când avea 3 ani, a fost înfiat şi crescut de bunicii materni, iar în prezent este asistentul personal al bunicilor săi. Probabil acele traume suferite au răbufnit atunci de Paşti când a consumat alcool, s-a urcat la volan şi oprit fiind de poliţistul cu care avea o problemă mai veche s-a comportat necorespunzător. Consideră că, raportat la persoana sa, la circumstanţele săvârşirii faptei, se poate vorbi despre o îndreptare a acestuia fără a mai sta în penitenciar, întrucât stă de şase luni, fiind suficientă această perioadă, urmând ca instanţa să schimbe modul de executare a pedepsei”, a invocat avocatul lui Tudorancea în faţa instanţei de control judiciar.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi nu şi-au însuşit apărarea inculpatului şi au menţinut condamnarea pronunţată de instanţa de fond, astfel că bărbatul va executa pedeapsa în regim de detenţie.

Motivarea judecătorilor, în acest dosar, scoate la iveală detaliile unui caz de ultraj grosolan. 

Deşi consumase alcool, în aceeaşi seară, în jurul orei 22.00, Tudorancea a dorit se deplaseze pe drumurile publice, din municipiul Bârlad, la volanul autoturismul marca BMW. În faţa anchetatorilor, a justificat că a fost nevoit să se deplaseze în aceste condiţii pentru a achiziţiona medicamentele necesare tatălui său care suferă de diverse afecţiuni medicale.

Ultraj transmis live pe Facebook

Însă, din procesul verbal de vizionare a imaginilor înregistrate şi postate în timp real pe reţeaua de socializare Facebook a rezultat că interlopul în timp ce se afla lângă autoturism, a consumat băuturi alcoolice, recurgând şi la un comportament neadecvat în sensul că a folosit un cuţit, de dimensiuni mari pe care pare să îl arunce în maşină.

Ulterior, a continuat să consume băuturi alcoolice în timp ce se deplasa la volanul autoturismului. Din înregistrarea audio-video distribuită în timp real pe reţeaua de socializare rezultă că Tudorancea bea dintr-o sticlă cu inscripţia „Jack Daniels" în timp conducea autoturismul BMW. 

În jurul orei 23.40, spectacolul oferit de interlop pe Facebook a fost întrerupt de un agent din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Bârlad.

”Inculpatul nu a oprit la solicitarea iniţială a poliţistului ci doar după o somaţie verbală şi la o distanţă de circa- 4- 5 metri. Susţinerea persoanei vătămate se coroborează cu aspectele constatate cu prilejul vizionării înregistrării distribuite pe reţeaua de socializare Facebook. În momentul în care agentul de poliţie Trandafir Lucian i-a solicitat inculpatului prezentarea documentelor personale şi a documentelor autoturismului, Tudorancea Silviu Răzvan a devenit agresiv verbal, recalcitrant, a proferat injurii şi ameninţări la adresa persoanei vătămate”, se menţionează în hotărârea instanţei

Având în vedere comportamentul necorespunzător al inculpatului, precum şi faptul că acesta emana halena alcoolică, persoana vătămată poliţistul a solicitat colegului său sa aducă aparatul etilotest, pentru a proceda la testarea şoferului.

Atunci, Tudoarancea l-a scuipat de mai multe ori pe agentul de poliţie, iar la un moment dat a încercat sa forţeze portiera autoturismului proprietate personală, cu scopul de a se sustrage controlului efectuat.

”Continuând injuriile şi ameninţările, inculpatul l-a împins pe agentul de poliţie Trandafir Lucian şi l-a călcat pe picior, după care inculpatul, prin surprindere, l-a lovit pe agentul de poliţie cu cotul, în zona dintre umăr şi barbă, în partea stângă a gâtului, în semn de intimidare. Momentul exercitării actelor de violenţă a fost înregistrat cu telefonul mobil”, se precizează în actul de sesizare a instanţei. 

Ameninţările interlopului: ”Adu-l în faţa mea! Îl omor”

Din înregistrarea pusă la dispoziţia organelor de urmărire penală, se reţine că la ora 00.20, inculpatul Tudorancea este oprit în trafic. La scurt timp (ora 00.30), se îndreaptă spre agentul de poliţie cu un obiect. La ora 01.04, interlopul i se adresează nervos şi se îndreaptă spre agentul de poliţie, gesticulând şi fiind agitat. La ora 01.30 inculpatul îl loveşte pe agentul de poliţie cu cotul, în zona feţei.

Ulterior, având în vedere acest incident, precum şi comportamentul agresiv verbal şi fizic al inculpatului, poliţiştii şi jandarmii chemaţi în ajutor, l-au încătuşat pe şoferul recalcitrant. Acesta a fost condus la spitalul din Bârlad  pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.Şi în incinta unităţii medicale a continuat să se manifeste violent la adresa agentului de poliţie, proferând ameninţări, şi tulburând ordinea şi liniştea publică. 

”Agentului de poliţie Trandafir Lucian i-au fost adresate de către inculpat în mod explicit ameninţări şi jigniri cu un conţinut trivial şi suburban care nu poate fi redat în cuprinsul hotărârii judecătoreşti, iar instanţa consideră că îngrijorarea agentului de poliţie este raţionabilă. De exemplu, inculpatul Tudorancea s-a exprimat în acest registru, pentru un interval de aproximativ 20 - 30 de minute, folosind un limbaj injurios: «Un tăran împuţit, îl mănânc!/  (...) Mi-a luat permisul acum că am băut/  Unde-i (...) ăla? Adu-l în faţa mea ! (...) Îl omor !/ Scapă vreodată ala de mine? Ce-i fac lu'  ăla !/ Să moară familia mea !/ Mă jur pe fetele mele dacă Trandafir va avea viaţă bună aici! / Ştii cum te iau noaptea? Cu cagulă pe cap !/ Tu îmi pui mie fiola în gură? Să-i dau una în gură să sparg (...)..», au conchis judecătorii. 

Şoferului i-au fost prelevate două probe de sânge, la interval de o oră, iar rezultatele au indicat că acesta a prezentat o alcoolemie de 1,80% alcool în sânge.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările