Numărul ultrajelor la adresa poliţiştilor, în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul ultrajelor la adresa poliţiştilor a crescut în ultima perioadă, anunţă reprezentanţii Sindicatului Europol, precizând că angajaţilor din MAI le este frică să mai lucreze pe stradă şi să interacţioneze cu oamenii. O soluţie ar fi modificarea legislaţiei în Parlament.

“Vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la numărul ultrajelor care este într-un trend ascendent şi provoacă o stare de teamă în rândul poliţiştilor care activează pe stradă, din cadrul birourilor de poliţie rutieră şi cele de ordine publică. (...) Din 2016 până în 2017 avem un număr de 82 de cazuri în plus faţă de 2016. Pe lângă faptul că sunt foarte multe cazuri, avem şi instanţe unde nu s-au dispus măsuri preventive decât în foarte puţine cazuri. Atunci, cetăţenii care fac asemenea acte faţă de poliţişti tind să fie relaxaţi”, a declarat, pentru Mediafax, vicepreşedintele filialei Brigada de poliţie Rutieră din cadrul Sindicatului Europol, Andrei Ovidiu.

O soluţie pentru a rezolva ultrajele la adresa poliţiei ar fi creşterea numărului de angajaţi.

“Deşi nu avem o infracţionalitate ca în ţările din Vest, cel puţin pe hârtie, noi considerăm că cu cât ar fi mai mare numărul de poliţişti şi noi am lucra altfel şi cetăţeanul va dormi mai liniştit ştiind că există sloganul “Poliţia veghează”,“Siguranţă şi Încredere” (...) Nu văd să fie un caz de ultraj mai grav decât altul. De la modul de exprimare şi până la agresiunea fizică încadrarea este la fel, dar ar trebui luat în calcul şi tratat cu o mai mare seriozitate poate de către colegii procurori”, a mai explicat Andrei Ovidiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite