Doi hoţi au intrat să fure seiful primăriei, dar s-au mulţumit cu şampania, cafeaua şi bomboanele găsite în birouri. De ce s-a împăcat primarul cu spărgătorii

Doi hoţi au intrat să fure seiful primăriei, dar s-au mulţumit cu şampania, cafeaua şi bomboanele găsite în birouri. De ce s-a împăcat primarul cu spărgătorii

Angajaţii primăriei încercă să repare seiful stricat de hoţi FOTO Adevărul

Doi tineri din judeţul Iaşi au fost trimişi în judecată după ce au dat o spargerie la Primăria comunei Arsura din judeţul Vaslui şi au încercat să fure seiful din casierie. În timpul procesului, primarul comunei i-a iertat pe hoţi, anunţând judecătorii că se împacă cu inculpaţii, pentru că instituţia şi-a recuperat prejudiciul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procesul privind furtul de la Primăria Arsura a fost soluţionat recent de Judecătoria Huşi, hoţii scăpând de pedeapsă, doar unul dintre ei fiind condamnat pentru o tâlhărie anterioară.

Astfel, din cei trei inculpaţi trimişi în judecar, doar unul dintre ei, un tânăr de 20 de ani, din comuna ieşeană Răducăneni, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Pentru infracţiunea de furt, judecătorii au dispus încetarea procesului penal faţă de toţi inculpaţii, urmare a împăcării hoţilor cu persoanele vătămate. 

Sediul primăriei din comuna Arsura, din judeţul Vaslui, a fost călcat de hoţi în noaptea de 26/27 ianuarie anul curent. Patru tineri din Răducăneni au decis să meargă la discotecă în localitatea Arsura şi, ştiind că în imediata apropiere a localului se află sediul primăriei au decis să dea o spargere. Nu aveau bani nici măcar pentru a plăti intrarea în discotecă, astfel că s-au gândit că vor da o mare lovitură la primărie. 

Înainte de a pleca spre Arsura, cei doi s-au înarmat cu un levier şi o şurubelniţă. În momentul în care s-au apropiat de sediul Primăriei Arsura au forţat sistemul de închidere al unui geam, cu obiectele aflate asupra lor, având şi cagule pe faţă, după care au escaladat geamul şi au pătruns în interior. 

”Aveau în mână două lanterne mici care au fost luate de la martorul A.C. şi, de asemenea, după ce au intrat au controlat mai multe încăperi, dintr-un sertar de la Oficiul poştal (aflat în aceeaşi clădire n.r.) au sustras suma de 26 lei, în bancnote de câte 1 leu, apoi au intrat într-o încăpere unde era casieria. Au observat că se afla un seif şi au încercat să-l deschidă cu ajutorul unei agrafe  dar nu au reuşit, după care l-au mutat în apropierea geamului, însă nu au reuşit, din cauza greutăţii, să-l ridice”, au precizat anchetatorii.

Văzând această situaţie, unul dintre hoţi a sunat-o pe o tânără, care venise cu ei, dar era la discotecă, şi i-a solicitat să trimită un ajutor după ei la Primărie, căcă ”au  ceva greu”.  Aceasta i-a refuzat şi i-a spus că nu are nici o treabă cu ei. Pentru că nu au putut ridica ori deschide seiful, inculpaţii au sustras o sticlă cu şampanie, o cutie cu bomboane de ciocolată şi două pachete cu cafea precum şi un telefon mobil (defect). Cu sacoşa cu bunuri sustrase, au escaladat din nou geamul de la Primărie şi au plecat la maşină, unde era parcată, după care l-au contactat pe tânărul care a condus maşina la venirea în Arsura.  Pe drum, ceilalţi tineri au observat sticla cu băutură şi cutia cu bomboane, iar hoţul i-a servit pe toţi cu câte o bomboană. Când au ajuns în satul natal s-au deplasat la locuinţa unui prieten unde au consumat şi sticla de şampanie.  

Anterior spargerii de la Primăria Arsura, aceeaşi hoţi au pus la cale o tâlhărie în satul Fundătura din Judeţul Vaslui, victimă fiind o bătrână de 85 de ani, care locuia singură la marginea satului, în apropierea unei păduri. Hoţii au dat buzna peste bătrână în toiul nopţii, păcălind-o că sunt nepoţii unui localnic din satul vecin. La un moment dat, unul dintre indivizi s-a năpustit asupra bătrânei încercând să-i smulgă cerceii de aur de la urechi. Octogenara i-a rugat pe atacatori să nu-i facă niciun rău pentru că le va da ea de bună voie bunurile. După ce bătrâna le-a dat bijuteriile, atacatorii au fugit, ulterior, valorificând bijuteriile la o casă de amanet din Iaşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: