De la Bac în sala de naşteri: eleva care a intrat în travaliu în timpul examenului de Bacalaureat

De la Bac în sala de naşteri: eleva care a intrat în travaliu în timpul examenului de Bacalaureat

Fetiţa de 3.4 kg a fost nascuta dupa şase ore de la examenul de Bacalaureat FOTO Sabina Ghiorghe

O absolventă care a susţinut Bacalaureatul la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad a intrat în travaliu în timpul examenului. Tânăra a născut o fetiţă perfect sănătoasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ana-Maria M., de 19 ani, a născut o fetiţă perfect sănătoasă la câteva ore după ce a ieşit din sala de examen. Absolventa de liceu s-a internat în Maternitate imediat după proba scrisă la Limba Română şi miercuri, la prima oră, a luat bilet de învoire de la medici pentru a putea participa la a doua probă obligatorie a Bacalaureatului. În jurul orei 10.30 a intrat în travaliu şi a anunţat comisia de supraveghere că trebuie să ajungă de urgenţă la spital. Mama absolventei a însoţit-o în permanenţă.

„Am fost sunată de preşedintele Comisiei de examinare pentru  a mă întreba cum să procedeze. Tânăra a intrat în travaliu în intervalul impus de regulament în care nimeni nu avea voie să părăsească sala. Le-am spus că în asemena situaţii putem face excepţii şi au chemat o ambulanţă. Am înţeles că a reuşit să-şi termine teza. Eu o felicit că a ţinut să se prezinte la examene, chiar dacă mai avea puţin timp până să nască. O vom sprijini să dea şi următoarele probe, dacă doreşte”, a declarat, pentru „Adevărul”, Gabriela David, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

Travaliul s-a întins pe parcursul mai multor ore şi a născut pe cale naturală, la ora 16.20, o fetiţă de 3,4 kilograme. Medicii au spus că a fost o naştere normală, fără complicaţii.

Citeşte şi:

FOTO Un exemplu de ambiţie: Alexandra, eleva-miracol de la Vaslui - premiantă, deşi nu se poate mişca Alexandra Elena Maftei (15 ani), din Vaslui, este o elevă diagnosticată cu tetrapareză spastică. În ciuda bolii nemiloase, tânăra sclipitoare a terminat gimnaziul cu media 9,80 şi îşi trăieşte viaţa ca pe cel mai mare miracol.

BAC 2014 Perlele candidaţilor la Bacalaureat:  „Lectura e pe cale de dispariţie, fetele sunt interesate de maşini, de bani, de case, de ţigani’’

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: