Corogeanu este convins că avocaţii l-au trimis la zdup

Fostul stareţ crede că apărătorii săi au tărăgănat procesul şi că, dacă nu s-ar fi agăţat de „chichiţe“, acum ar fi fost liber. Cel mai devreme, exorcistul de la Tanacu ar putea ieşi de după gratii în 2012, când va apărea în faţa comisiei pentru eliberări condiţionate.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Daniel Corogeanu, care-şi ispăşeşte acum pedeapsa la Penitenciarul din Vaslui, regretă un lucru: acela că a avut prea mare încredere în avocaţi. El spune că a greşit atunci când a acceptat propunerea apărătorilor săi, de a ataca arestarea sa preventivă. „Corogeanu a afirmat că, dacă ar fi ştiut de la început că nu va rezolva nimic cu avocaţii, venea din prima în detenţie şi acum era liber“, a spus Costel Poinescu, directorul adjunct al Penitenciarului Vaslui.

Contactată telefonic, Maria Ilisei, avocatul care a asigurat apărarea „lotului Tanacu“, a spus că nu se consideră vinovată de faptul că Daniel Corogeanu şi cele patru maici care au participat la exorcizare se află acum în spatele gratiilor.

„N-am întâlnit până acum niciun inculpat care să vrea să fie cercetat în stare de arest preventiv. Toţi vor să fie în libertate“, a spus Ilisei. Avocata a mai adăugat că în ultimele luni nu a mai ţinut legătura cu fostul stareţ, însă confirmă calculele acestuia. „Dacă ar fi acceptat măsurile de arest preventiv înainte de pronunţarea definitivă în dosar, acea perioadă i s-ar fi dedus din pedeapsa primită ulterior“, a declarat Maria Ilisei. Fostul stareţ de la Tanacu mai are de stat după gratii aproape doi ani. „Daniel Corogeanu ar putea fi eliberat cel mai devreme în 2012. O dată precisă nu se poate şti, întrucât Corogeanu participă la mai multe activităţi destinate deţinuţilor, iar de acest lucru se va ţine cont când se va prezenta la comisia de eliberări condiţionate. Daniel Corogeanu a avut şi are un comportament exemplar“, a explicat Poinescu.

Exorcizare până la moarte
Daniel Petru Corogeanu, alături de alte patru maici de la Mănăstirea „Sfânta Treime“ au fost încarceraţi în ianuarie 2008. Ei au fost acuzaţi de uciderea măicuţei Irina Cornici, în iunie 2005, într-un aşa-zis ritual de exorcizare. Fostul stareţ a primit o pedeapsă de 7 ani de închisoare, pe care o ispăşeşte la Penitenciarul Vaslui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările