Cazul olimpicei obligate să plătească cheltuieli judiciare record, după ce s-a împăcat cu afaceristul care a siluit-o. Agresorul pregăteşte o nouă strategie

Cazul olimpicei obligate să plătească cheltuieli judiciare record, după ce s-a împăcat cu afaceristul care a siluit-o. Agresorul pregăteşte o nouă strategie

Silvian Andrei Spiridon

Astăzi, la Curtea de Apel Iaşi, a avut loc primul termen în dosarul în care un tânăr om de afaceri din Bârlad a fost condamnat la închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, după, pe parcursul cercetării judecătoreşti, a reuşit să convingă victima sa îşi retragă plângerea pentru viol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condamnat la trei ani de închisoare în regim de detenţie de Judecătoria Bârlad, Andrei Silvian Spiridon, a contestat sentinţa, considerând-o netemeinică, raportat la faptul că persoana vătămată, o elevă olimpică internaţional, şi-a retras plângerea pentru viol în timpul procesului. Sentinţa a fost contestată şi de eleva olimpică, după ce judecătorii instanţei de fond au obligat-o să achite cheltuieli judiciare record. 

Apelul declarat de cei doi, urmează a fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Iaşi. Marţi, 28 martie, Silvian Andrei Spiridon a solicitat judecătorilor acordarea unui nou termen de judecată pentru ca avocaţii săi să aibă timpul necesar să-şi pregătească strategia pentru noua apărare. Instanţa ieşeană a stabilit un nou termen de judecată pentru 25 aprilie. 

Eleva olimpică din Bârlad care şi-a retras plângerea împotriva afaceristului care a violat-o a fost obligată de judecători să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 37.500 lei , în contextul în care bărbatul i-a oferit 50.000 în schimbul retragerii plângerii. Aceeaşi sumă trebuie să o achite şi afaceristul care, deşi a scăpat de acuzaţia de viol, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate. 

Suma de 75.000 lei reţinută de Judecătoria Bârlad în hotărârea pronunţată pe 27 ianuarie cu titlul de cheltuieli judiciare sunt cele mai ridicate valori stabilite într-un dosar de viol, cuantumul depăşind cu mult şi sumele reţinute în multe dintre marele dosare de corupţie. Spre exemplu, în dosarul celor 46 de poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa, judecaţi pentru fapte de corupţie, cheltuieli judiciare au fost evaluate la 100.000 lei.

Judecătoria Bârlad a confirmat valorile reţinute în sentinţă, după ce, în primă fază, s-a speculat că ar fi vorba de o eroare materială în transcrierea cifrei. 

”Adevărul” a solicitat Judecătoriei Bârlad un extras după motivarea hotărârii prin care s-a dispus condamnarea afaceristului şi s-au stabilit cheltuielile judiciare uriaşe. Solicitarea a fost respinsă, instanţa de control judiciar invocând faptul că procesul s-a judecat în şedinţă nepublică.

Târâtă la proces în toiul pregătirii pentru bacalaureat

Victima, aflată în an terminal de liceu, spera ca odată cu retragerea plângerii, realizată în schimbul unei sume importante şi un autoturism, va scăpa de calvarul procesului şi se va putea concentra pentru pregătirea examenului de bacalaureat, încă acest lucru nu se va întâmpla.

Andrei Silvian Spiridon (28 ani) a fost trimis în judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. După retragerea plângerii pentru viol, procurorii au cerut condamnarea tânărului pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, infracţiune pentru care legea penală nu permite împăcarea. Magistraţii Judecătoriei Bârlad şi-au însuşit probatoriul administrat de procurori şi au dispus condamnarea afaceristului la trei ani de închisoare în regim de detenţie.

Pe lângă condamnarea la închisoare, judecătorii l-au obligat pe Spiridon ca timp de trei ani de zile, după executarea pedepsei, să nu se apropie de victimă şi de membrii familiei acesteia la o distanţă mai mică de 100 de metri, să nu se apropie de unitatea de învăţământ la care aceasta va studia, de domiciliul acesteia sau în alte locuri publice în care victima va desfăşura activităţi sociale.

Afaceristului bârlădean a reuşit împăcarea cu victima în urma unor presiuni uriaşe. În schimbul retragerii plângerii, eleva eminentă, premiată în 2015  de Ministerul Educaţiei cu distincţia “Meritul Olimpic”, a primit de la inculpat suma de 50.000 de lei şi un autoturism. Rudele victimei au afirmat că fata a cedat psihic şi nu mai putea face faţă procesului, unde era nevoită să se întâlnească lună de lună cu cel ce a abuzat-o sexual.

Mai puteţi citi:

„Sexul-surpriză“, redefinit cu cinism de un afacerist din Vaslui arestat pentru viol: „Nu e viol, ci arta de a face dragoste“

Violatorul olimpicei din Bârlad, arestat la domiciliu. Andrei Spiridon nu are voie să comunice cu victima şi nici cu martorii

Olimpica violată de un afacerist şi trădată de avocaţi, încurajată de concetăţeni. Oameni au iniţiat petiţia intitulată „Violul nu se cumpără“

Olimpica din Bârlad violată de un afacerist, trădată şi de avocaţi. Cruciada apărătorilor pentru a-l scoate basma curată pe cel acuzat că a batjocorit copila

VIDEO Magistraţii bârlădeni au decis: Afaceristul care a violat o elevă eminentă, lăsat în libertate. Aroganţa tatălui: „Dacă aveţi bani, pozaţi-ne“

UPDATE Lovitură de teatru în cazul designerul acuzat că a violat o olimpică. Magistraţii rejudecă cererea de arestare

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările