Cadavrul unui bărbat descoperit în apropierea locului unde s-a prăbuşit un motodeltaplan în urmă cu patru luni

Cadavrul unui bărbat descoperit în apropierea locului unde s-a prăbuşit un motodeltaplan în urmă cu patru luni

Poliţiştii care au desfăşurat cercetările la faţa locului au dat asigurări că nu au fost eventuale victime

Rămăşiţele osoase ale unui bărbat au fost descoperite în pădurea din judeţul Vaslui, unde în urma octombrie anul trecut, s-a prăbuşit un motodeltaplan. Atunci, anchetatorii au declarat că nu au descoperit urme de sânge sau alte indicii care să conducă la ipoteza că în urma prăbuşirii aparatului de zbor, abandonat în pădure, s-ar fi înregistrat victime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rămăşiţele umane au fost descoperite în pădurea din apropierea localităţii Chiţcani, din comuna Costeşti, de câţiva vânători care participau la o partidă de vânătoare.

”Am fost sesizaţi prin dispeceratul de urgenţă 112, că la aproximatv 50 de metri de marginea pădurii Seaca, de pe teritoriul comunei Costeşti, se află mai multe fragmente osoase ce ar putea aparţine unui bărbat. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului Criminalistic şi de la Investigaţii Criminale, care au ridicat rămăşiţele umane, fiind transportate la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă. Urmază a fi efectuată necropsia pentru a se stabili cauzele decesului”, a declarat Loredana David, responsabil mass media din cadrul IPJ Vaslui. 

Locul unde a fost descoperit cadavrul bărbatului este doar la câteva zeci de metri de locul prăbuşirii deltaplanului, motiv pentru care anchetatorii iau în calcul şi ipoteza că rămăşiţele umane ar putea aparţine pilotului care a condus aparatul de zbor.

Motodeltaplanul a fost descoperit, la jumătatea lunii octombrie 2015, de un localnic din satul Chiţcani care participa ca gonaş la o partidă de vânătoare. Bărbatul a trecut pe lângă cabina aparatului de zbor, a văzut că nu este nimeni şi a plecat mai departe. A povestit despre descoperire prietenilor de pahar, abia după trei zile, când ”şi-a făcut curaj cu un pahar de bere”.

La faţa locului, s-au deplasat atunci lucrători din toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv, ale Serviciului Romând de Informaţii. În zonă, au mers şi specialişti din cadrul  Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civil pentru efectuarea expertizei. După cercetările efectuate la faţa locului, poliţiştii anunţau că nu au descoperit urme de sânge sau alte indicii care să confirme că în urma prăbuşirii aparatului de zbor, s-ar fi înregistrat victime.

Primele concluzii ale anchetatorilor au arătat că aparatul de zbor este un motodeltaplan de origine rusească, având în vedere că pe caroseria acestuia a fost identificată o plăcuţă cu denumiri în limba rusă, iar aparatul de bord conţine elemente tot cu litere slavone. Construit dintr-o structură de aluminiu, aparatul de zbor era avariat parţial, prezentând urmele unei aterizări forţate, însă fără ca locul destinat pilotului să fie distrus. A fost descoperit la aproximativ 20-30 de metri de marginea pădurii.

Prima pistă a anchetatorilor a fost că motodeltaplanul a fost folosit pentru traficul de ţigări de contrabandă, din Republica Moldova. 

Cercetările privind modul în care a ajuns aparatul de zbor în pădurea de la Chiţcani sunt derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Iaşi.

”Toate documentele ridicate atunci, inclusiv cele două aparate GPS au fost predate specialiştilor din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviatiei Civile (CIAS), pentru expertizare şi stabilirea provenienţei aparatului de zbor. Deocamdată nu putem şti dacă este vorba de o prăbuşire sau de o aterizare forţată, urmată de o abandonare a aparatului. Aşteptăm concluziile CIAS”, a declarat pentru ”Adevărul”, procurorul Iulian Ispir, purtătorul de cuvânt al PCA Iaşi.

Pădurea în cate s-a prăbușit aparatul de zbor s-a prăbușit 

Imagini din aceeasi galerie
  • Pădurea în cate s-a prăbușit aparatul de zbor s-a prăbușit 
  • Pădurarul care a anunțat la 112 i-a însoțit pe polițiști la locul prăbușirii
  • Mama bărbatului care a găsit motodeltaplanul în pădure 
  • Pădurea de la Chițcani este situată la aproximativ cinci kilometri de DE 581
  • Localnicii din Chitcani cred că motodeltaplanul a aparținut unor traficanți de țigări sau chiar spioni rusi
  • Mașinile de poliție patrulează în zonă
  • Pădurarul care a anunțat la 112
  • Bărbatul care a găsit motodeltaplanul povestește despre isprava sa consătenilor
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările