A fost prins criminalul care i-a măcelărit pe cei doi soţi din Vaslui: „Un recidivist care a acţionat în scop de jaf“

A fost prins criminalul care i-a măcelărit pe cei doi soţi din Vaslui: „Un recidivist care a acţionat în scop de jaf“

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui a anunţat prinderea principalului suspect în cazul dublei crime din localitatea vasluiană Zorleni. Criminalul a sustras din casa victimelor o sumă importantă de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, autorul celor două crime este un tânăr din aceeaşi localitatea cu victimele, cunoscut cu antecedente penale.

”Principalul suspect este un tânăr de 24 de ani, recidivist, care a acţionat în scop de jaf. Victimele aveau o gospodărie frumoasă, o casă cu zece camere. Individul a acţionat cu scopul de a sustrage bunuri, moment în care a fost surprins de victime. Le-a ucis cu lovituri de cuţit pe amândouă. S-a reţinut violare de domiciliu şi omor, însă încadrarea juridică urmează a fi stabilită în urma cercetărilor care se află în curs. Cel mai probabil, se va reţine şi infracţiunea de tâlhărie, după ce se va stabili prejudiciul şi valoarea acestuia. Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu.

Soţii Elena şi Neculai Coşeru, cu vârste de 82 şi 86 de ani, erau cunoscuţi ca fiind printre cei mai gospodari oameni din sat, iar situaţia lor materială a fost o ţintă pentru hoţi, care au profitat de vârsta lor înaintată şi imposibilitatea de a se apăra. Cei doi au fost găsiţi fără viaţă joi, în jurul orei 11.00, de femeia care îi ajuta cu treburile în gospodărie.

Joi dimineaţă, când a ajuns la locuinţa celor doi octogenari, menajera a suferit un şoc: bătrânul de 86 de ani era căzut în curte, înjunghiat, cu multiple leziuni la faţă, iar soţia sa era căzută în holul locuinţei, cu corpul plin de leziuni. În mâna femeii a fost găsit un cuţit, însă în urma cercetărilor s-a constatat că aceasta nu a fost decât o încercare a criminalului de a-i duce pe anchetatori pe o pistă greşită.

Copiii au încercat să-şi protejeze părinţii

Întreaga casă era răvăşită, semn evident că atacatorul a căutat bunurile de valoare din imobil. Cercetările derulate în acest caz au scos la iveală detalii terifiante. Rudele celor doi octogenari au povestit că soţii Coşeru deveniseră în ultimii ani ţinta hoţilor din sat, iar copiii victimelor au făcut tot posibilul pentru a-şi proteja părinţii. După prima spargere, copiii celor doi bătrâni au decis să le monteze gratii la geamurile locuinţei. În urmă cu câteva săptămâni, hoţii le-au furat găinile, iar în urmă cu câţiva ani, un aparat de sudură dintr-o magazie.

Văzând că atacatorii nu sunt prinşi de poliţişti, copiii octogenarilor au decis să ia măsuri suplimentare de protejare a bătrânilor. Rudele povestesc că au intenţionat să monteze camere de supraveghere în curte, însă cei doi bătrâni nu se descurcau să utilizeze un calculator. Astfel, copiii lor au decis să le protejeze locuinţa cu un sistem de alarmă şi senzori. Demersul copiilor victimelor a fost însă zadarnic, cei doi bătrâni fiind ucişi cu sălbăticie.

Citeşte şi

Detalii terifiante în cazul soţilor ucişi cu sălbăticie. Călcaţi de mai multe ori de hoţi, octogenarii nu au avut nicio şansă, deşi aveau alarmă şi senzori la casă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: