Vernisaj “Din lada de zestre a bunicii” la Palatul Culturii “Teodor Costescu”

Vernisaj “Din lada de zestre a bunicii” la Palatul Culturii “Teodor Costescu”

Imagine din casa-muzeu a Ninei Predescu FOTO Arhivă

Palatul Culturii “Teodor Costescu” organizează expoziţia de artă populară “Din lada de zestre a bunicii”. Vernisajul are loc marţi, 31 iulie, în Sala Mehedinţeană, începând cu ora 17,30.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul căreia sunt expuse obiecte vechi tradiţionale din zona Negreşti-Baia de Aramă, care aparţin îndrăgitei interprete de muzică populară, Nina Predescu, obiecte de ceramică realizate de meşterul olar Marcel Tănasie, descendent al unei familii cu o veche tradiţie în arta modelarii lutului, ultim depozitar al tainelor ceramicii din localitatea Noapteşa, precum şi obiecte de pielărie realizate de membrii Asociaţiei Meşterilor Pielari din Şişeşti.

Vernisajul are loc marţi, 31 iulie, în Sala Mehedinţeană, începând cu ora 17,30.

Nina Predescu şi-a transformat casa pe care a construit-o la Negoieşti-Mehedinţi, satul său natal, într-un adevărat muzeu. „Casa Amintirilor”, aşa îi place să îi spună acestui colţ rupt din satul tradiţional românesc.

În 20 de ani a reuşit să strângă peste 300 de costume populare şi sute de obiecte tradiţionale, pe care le păstrează cu sfinţenie în „Casa Amintirilor”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările