Turnu - Severin: Pe 7 mai începe recensământul de probă

Turnu - Severin: Pe 7 mai începe recensământul de probă

Gheorghe Fota, directorul DJS Mehedinți

Recensământul  populației și al locuințelor se va desfășura pe baza hărților furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară(ANCPI).

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieri, la sediul Prefecturii din Turnu-Severin a avut loc o videoconferință pe tema recensământului de probă al populației care va începe sâmbătă, 7 mai. În Mehedinți recensământul se va desfășura în șase sectoare, dintre care trei în Severin, două în satele Dudaș și Erghevița și unul în comuna Șvinița.

Recensământul de probă urmează să furnizeze date despre funcționarea corectă a echipamentului electronic și modul în care acesta va codifica informațiile și să îi pregătească pe recenzori pentru demersul real. În Mehedinți vor acționa șase recenzori, câte unul pentru fiecare sector.

,,Testăm formularul, instrucțiunile și vedem cum funcționează sistemul. Recensământul este organizat după metodologia Uniunii Europene ”, ne-a spus Gheorghe Fota, șeful Direcției Județene de Statistică Mehedinți.

Numărătoarea se va incheia la 17 mai, atunci când se vor formula și concluziile simulării. Toți factorii implicați trebuie să fie pregătiți pentru numărătoarea reală a populației, care va avea loc la sfârșitul lunii octombrie. Cel mai recent recensământ datează din martie 2002.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările