S-au scumpit biletele de autobuz în Turnu Severin. Cât va costa o călătorie

S-au scumpit biletele de autobuz în Turnu Severin. Cât va costa o călătorie

Biletele s-au majorat cu 12 la sută FOTO Corina Macavei

Severinenii vor plăti de la 1 mai cu 12 la sută mai mult pentru biletul de autobuz, după ce consilierii locali au aprobat în şedinţa de miercuri majorarea tarifului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii locali şi-au dat girul pentru majorarea tarifului la transportul urban de călători cu un procent de 12 la sută. Astfel, dacă până acum plăteau 2, 2 lei pentru bilet de autobuz de mâine vor scoate din buzunar 2,5 lei, un bilet de 3,1 lei pe un traseu va costa 3,7 lei, iar un abonament de 69 de lei va ajunge la 85 de lei, unul de 111 lei va costa 137 de lei.

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan, s-a opus acestei majorări, însă propunerea a trecut cu votul consilierilor PSD şi PLR, liberalii abţinându-se de la vot.

„M-am opus categoric chiar dacă este o majorare de 12 la sută fiindcă nu mi se pare normal ca cetăţenii în aceste vremuri destul de grele săm plătească mai mult la biletul de transport. Este de înţeles pe de o parte şi punctul de vedere al societăţii prestatoare de servicii transport că au crescut anumite costuri, dar pe altă parte trebuie în final să primeze interesul cetăţeanului care este să nu se crească tarifele”, a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan.

SC TPU Drobeta SA Mehedinţi, transportatorul local, a mai făcut această solicitare şi în cursul lunii martie, dar atunci a fost respinsă în plenul Consiliului Local. A revenit cu o nouă adresă şi în şedinţa de miercuri a Consiliului Local a fost aprobată majorarea tarifului pentru cursele regulate în municipiul Drobeta Turnu Severin.

„Suntem nevoiţi să revenim asupra acestei solicitări, prezentându-vă încă o dată cauzele ce ne-au determinat să solicităm majorarea tarifelor, astfel: creşterea preţurilor la materiale şi piese de schimb, creşterea asigurării de răspundere civilă auto obligatorie, creşterea salariului minim pe economie de la 850 de lei cât era în ianuarie 2014, la 975 lei începând cu ianuarie 2015. (...) În caz contrar suntem în imposibilitatea de a desfăşura cursele la standarde de calitate corespunzătoare pentru călători”, se arată în adresa trimisă de transportator Primăriei Drobeta Turnu Severin.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările