Reorganizare la RAAN Turnu Severin – cercetarea a fost separată de regie

Reorganizare la RAAN Turnu Severin – cercetarea a fost separată de regie

Combinatul de Apă Grea FOTO Corina Macavei

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin va fi reorganizată, astfel încât se vor separa activităţile de cercetare, dezvoltare, inginerie tehnologică şi suport tehnic pentru energetica nucleară de activităţile de producţie apă grea şi energie termică, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate miercuri de Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, va fi înfiinţată Regia Autonomă pentru Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) cu sediul la Mioveni în judeţul Argeş, a informat Guvernul.

„Organizarea activităţii de suport tehnic şi ştiinţific pentru energetica nucleară în regia naţională de interes strategic RATEN va permite participarea în nume propriu la licitaţii interne şi internaţionale pentru lucrări în domeniile specifice de activitate, accesul la fondurile structurale europene şi o mai bună gospodărire a resurselor materiale şi umane în scopul cointeresării întregului personal în menţinerea şi dezvoltarea competenţei ştiinţifice şi tehnice pentru dezvoltarea energeticii nucleare”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările