Naista Narcisa Băleanu face parte din distribuţia unui „altfel” de spectacol de teatru: pentru oameni de suflet!

Naista Narcisa Băleanu face parte din distribuţia unui „altfel” de spectacol de teatru: pentru oameni de suflet!

Narcisa Baleanu (FOTO rochie rosie) alaturi de colegii de scena din spectacolul Eu NU contez!

După succesul din 2016 cu spectacolul "Eu NU contez!", Turneul ARTfel reîncepe săptămâna viitoare.  Artiştii în frunte cu „magicianul“ Marian Râlea, transmit, printr-un spectacol de teatru, un mesaj simplu şi dur: „EU nu contez!“. Din distribuţia spectacolului face parte şi îndrăgita interpretă de muzică populară din Mehedinţi, Narcisa Băleanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Turneul ARTfel reîncepe în 2017 şi propune, în regim de premieră, un spectacol de teatru diferit, inedit şi actual: Eu nu contez!. Unele dintre cele mai mari scene din România vor găzdui spectacolul: Teatrul Naţional Bucuresti – Sala Studio (Bucuresti, 13 martie 2017, ora 19:00), Teatrul Naţional Iaşi– Sala mare (Iaşi, 21 februarie 2017, ora 19:00), Teatrul Municipal Bacovia – Sala mare (Bacău, 20 februarie 2017, ora 20:00).

Spectacolul "Eu NU contez!", care are la bază o piesă de teatru a unui corporatist, Florin Coman, a adunat critici remarcabile la premierele de la Teatrul Elisabeta din Bucureşti din noiembrie 2016. 500 de spectatori şi critici de teatru au fost surprinşi de implicarea unora dintre cei mai buni actori români într-un proiect privat nou, dar şi de un scenariu îndrăzneţ care combină dramatismul specific teatrului cu lirismul muzicii clasice şi populare live. În distribuţie face parte Marian Râlea, deţinătorul premiului UNITER pentru cel mai bun actor, care va juca rolul principal „Iuda”, alternativ cu marele actor de film şi teatru Vlad Rădescu.

Distribuţia este completată de actori cu roluri importante pe scene ca TNB, Odeon, Teatrul Masca, etc., actori consacraţi precum Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu şi Relu Poalelungi şi actori tineri: Antonio Tadeusz Mincă, Beatrice Rubică, Altan Safta Zecheria, Georgiana Vratiu şi Ştefan Opreanu.

Narcisa Băleanu – coloana sonoră live

Spectacolul vine cu o surpriză: coloana sonoră live (Narcisa Băleanu, nai – muzică populară) cu implicarea extraordinară a unui reprezentant marcant al Filarmonicii „George Enescu” - Adrian Petrescu, având calitatea de regizor muzical.

Frumoasă naistă originară din Mehedinţi s-a întors de curând din SUA, unde a susţinut mai multe concerte împreună cu prietenul său, Alin-Alexandru Rusu, pentru comunitatea de români din Atlanta. 

“Am petrecut primul Crăciun departe de casă, peste mări şi ţări, primul Crăciun în Atlanta, Georgia, un vis devenit realitate. Acest vis al nostru s-a realizat cu ajutorul unor oameni cu suflete măreţe, managerii grupului Atlanta-Bucovina, în parteneriat cu Biserica <<Sfânta Maria>> din Dacula, Georgia”, spune Narcisa. 

Artista a fost profund impresionată de modul cum românii care trăiesc acolo păstrează tradiţiile naţionale, “creând acolo, în inima Americii, România lor”.

“Ei păstrează spiritul Sărbătorilor noastre, unice în lume, sărbătorile străbunilor noştri, poate chiar mult mai bine decât unii dintre noi, care locuim în România. Prietenii noştri, de exemplu, Garofaş şi Irina Milici, dansatori profesionişti ai Ansamblului <<Ciprian Porumbescu>>, au acasă un mic muzeu cu costume tradiţionale româneşti, din toate zonele ţării şi au grijă de ele ca de lucrurile sfinte. De asemenea, fiecare român vine la biserică îmbrăcat în straie de sărbătoare, un lucru extraordinar de frumos”, mai spune Narcisa.

Cei doi mesageri ai muzicii populare mehedinţene au adus în comunitatea de români voia bună şi cântecele populare de pe plaiuri mehedinţene, cât şi colinde tradiţionale româneşti, susţinând patru concerte,  la Biserica Sfânta Maria din Atlanta (în Ziua Sfântă a Crăciunului), Concertul Caritabil de la Washington, Concertul de Revelion (în noaptea trecerii dintre ani ) şi Concertul de Sfântul Ion, la Biserica cu hramul Sfântului Ion Botezătorul din Charlotte, statul North Carolina.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările