Maternitatea din Severin se va utila cu echipamente medicale în valoare de 3,5 milioane de euro în sistem de leasing financiar

Maternitatea din Severin se va utila cu echipamente medicale în valoare de 3,5 milioane de euro în sistem de leasing financiar

Noua maternitate din Drobeta Turnu Severin FOTO Corina Macavei

Astăzi, consilierii judeţeni întruniţi în şedinţa pe luna august, urmau să hotărască dacă aprobă garantarea de către Consiliul Judeţean Mehedinţi a procurării în sistem de leasing financiar, de echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin a înaintat Consiliului Judeţean Mehedinţi un referat de necesitate în care a propus aprobarea achiziţiei de aparatură medicală pentru dotarea seţiei Maternitate şi a celei de Pediatrie prin încheierea unui contract de leasing financiar. Costurile estimative se ridică la suma de 3.500.000 de euro.

Propunerea spitalului judeţean a primit aviz favorabil în toate comisiile de specialitate ale forului judeţean, însă miercuri, în şedinţa ordinară s-a hotărât înfiinţarea unei comisii care să „avizeze oportunitatea şi utilitatea acestui contract”. Consilierul judeţean Alexandru Bălănescu, cel care a propus înfiinţarea acestei comisii, vrea să se asigure în felul acesta că este achiziţionată aparatura necesară pentru cele două secţii. În acest sens, a propus ca în componenţa comisiei să intre pe lângă consilieri judeţeni şi membrii din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi medici de specialitate de la Spitalul Judeţean Mehedinţi. 

Recepţia clădirii noi maternităţi a avut loc la data de 1 august, fiind cheltuite peste 13 milioane de euro pentru finalizarea acestui obiectiv.

Citiţi şi:

Recepţia lucrărilor la noua maternitate din Turnu Severin. S-au cheltuit peste 13 milioane de euro, dar clădirea nu are o ventilaţie corespunzătoare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările