VIDEO Liderul de sindicat de la Porţile de Fier : „Este anormal ca Jandarmeria Română să mă urmărească ca pe ultimul infractor, ca pe un terorist pur şi simplu”

VIDEO Liderul de sindicat de la Porţile de Fier : „Este anormal ca Jandarmeria Română să mă urmărească ca pe ultimul infractor, ca pe un terorist pur şi simplu”

Cristinel Popescu, liderul de sindicat de la Porţile de Fier FOTO Corina Macavei

Cristinel Popescu, liderul de sindicat de la Hidroserv Porţile de Fier, care a avut curajul să dezvăluie o serie de nereguli care se petrec în Hidroelectrica, nu mai are voie să intre în incinta societăţii, acolo unde există biroul sindicatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul de sindicat de la Porţile de Fier, Cristinel Popescu, este cunoscut pentru conflictul deschis pe care îl are de mai multă vreme cu Remus Borza, şeful firmei Euro Insol, administratorul  judiciar de la Hidroelectrica.

În vara anului trecut, acesta a  fost îndepărtat din Hidroelectrica, iar acum Popescu este angajat al Sindicatului de la Hidroserv Porţile de Fier.

Liderul de sindicat de la Hidroserv Porţile de Fier a făcut plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Severin împotriva directorilor de la Hidroelectrica şi Hidroserv Porţile de Fier şi intenţionează să se adreseze şi conducerii MAI fiindcă de o jumătate de an, jandarmii care păzesc hidrocentrala de la Porţile de Fier nu îi permit accesul în sediul Sindicatului, care se află într-un imobil învecinat hidrocentralei. Cristinel Popescu spune că accesul îi este interzis în unitate, după ce a făcut public faptul că turbina 4 de la Porţile de Fier I a fost în avarie după o ploaie torenţială pe dulapurile de automatică şi protecţie ale grupurilor şi a arătat o serie de fotografii din interiorul centralei.

„O să mai depun în zile următoare noi documente pentru că  iată este în continuare un abuz şi o faptă penală în formă continuă fiindcă în continuare nu mi se permite accesul . Am de gând să fac o sesizare către şeful jandarmeriei şi la MAI deoarece este anormal ca Jandarmeria Română să mă urmărească ca pe ultimul infractor, ca pe un terorist pur şi simplu.  Am aflat de la câţiva jandarmi că este foarte posibil ca eu să fi fost filat în acea perioadă de către SIPI pentru că vezi doamne am pătruns în obiectiv. Culmea eu fiind cel care a atras atenţia asupra faptului că retehnologizarea de la Porţile de Fier este ratată pentru că am prezentat în mass media acele fotografii cum plouă în centrală”, spune Cristinel Popescu

Liderul de sindicat spune că ordinul de interzice a accesului în unitate este din data din 13 iunie 2014, dat de Nicolae Tudorescu, directorul Sucursalei Hidrocentralei Porţile de Fier, după ce a făcut declaraţii în presă privind „reuşita” retehnologizării de la Porţile de Fier I şi a prezentat şi câteva fotografii care arătau cum plouă în centrală

„Începând din acea dată până astăzi mi s-a permis accesul cred că de maxim 3-4 ori după intervenţii şi telefoane la Bucureşti la directorul general doar pentru câteva cazuri deosebite şi anume data la care l-am reprezentat pe Liviu Avram (n.r. fost lider de sindicat) când a fost cercetat disciplinar. O dată când a trebuit să mă duc să recuperez o sumă de bani din Gura Văii şi atunci jandarmul care mi-a permis accesul, după ce m-a legitimat şi i-am spus că fusesem chemat de director să vin să recuperez bani,  pentru că mi-a permis accesul a fost la un pas să fie trimis la Parchetul Militar şi condamnat la închisoare. Acest lucru l-am aflat zilele trecute de la câţiva jandarmi pe care i-am prins la post şi care mi-au spus ce s-a întâmplat cu colegul lor”, mai spune Cristinel Popescu.

În opinia sindicalistului, Jandarmeria acţionează la ordin politic şi comite un abuz deoarece „Hidroserv nu are contract cu Jandarmeria şi nu înţeleg de ce jandarmii cer permisunea lui Radu Nuţă (n.r, director Hidroserv Porţile de Fier) să intru în sediul Hidroservului”.

Un alt episod s-a consumat luni dimineaţă când liderul de sindicat a încercat din nou să intre în sediul Hidroserv, fiindcă se anunţase o videoconferinţă cu liderii de sindicat. S-a izbit din nou de refuzul jandarmilor.

VEZI VIDEO AICI

„Dacă stau să mă gândesc pe lege sediul Hidroserv din Gura Văii este pe terenul care aparţine Hidroserv-ului şi nu Sucursalei Hidrocentralei Porţile de Fier, deci nu este obiectiv militar cum consideră ei, este biroul Sindicatului, eu sunt angajat al Sindicatului Porţile de Fier şi trebuie să-mi desfăşor activitatea în acel sediu şi orice încercare de a mă opri este din punctul meu de vedere evident ilegală, fiindcă mi se interzice accesul la locul meu de muncă. Am explicat acest lucru, nu mi s-a permis şi atunci am coborât pe cealaltă scară, nu este niciun semn de interzis pe ea, am fost oprit repede de jandarmi şi am fost ameninţat că voi fi amendat. Cu intervenţii foarte mari de la Blocul Naţional Sindical, de la Dumtru Costin mi s-a permis accesul în birou”, povesteşte liderul de sindicat.

De cealaltă parte, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mehedinţi spune că respectă o dispoziţie a directorului de la Hidroelectrica Porţile de Fier, Nicolae Tudorescu, Hidroelectrica fiind unul din obiectivele aflate în paza şi supravegherea Jandarmeriei Mehedinţi.

„Nu are calitatea de angajat a uneia dintre societăţile care îşi desfăşoară activitatea în perimetrul păzit de subunităţile de jandarmi, situaţie în care numitului Popescu Cristinel i se permite accesul în unitate în condiţiile prevăzute pentru terţi, cu aprobarea expresă a uneia dintre persoanele abilitate din conducere. Mai mult, există o dispoziţie expresă formulată de directorul Hidroelectrica, prin care se interzice accesul numitului Popescu Cristinel în perimetrul obiectivului păzit”, a precizat Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi.

În vara anului trecut, Cristinel Popescu a declarat că în condiţiile în care s-au alocat sume importante de bani pentru Trofeul Energeticianului, o turbină din cadrul Hidrocentralei Porţile de Fier a intrat în avarie din cauza ploilor care s-au infiltrat pe dulapurile de protecţie, deşi instalaţia fusese recent retehnologizată.

„Păcat că nu s-au alocat cheltuieli şi pentru reparaţii ulterioare măreţei retehnologizări, astfel, turbina 4 a centralei Porţile de Fier I, nu ar fi intrat în avarie în data de 22.07.2014, orele 8.30, pentru că ploua torenţial pe dulapurile de automatică şi protecţie ale grupurilor. De altfel, centrala Porţile de Fier, retehnologizată, arăta în acea zi, mai ceva ca satele româneşti recent inundate. (…) Păcat că unii muncesc, iar alţii încasează banii, şi nu puţini, pentru că în timp ce nouă ni se decontează sume foarte mici, fierme terţe care au contracte cu Hidroelectrica încasează pe lucrări efectuate cu salariaţii Hidroserv, sume semnificative”, declara la vremea respectivă Cristinel Popescu.

Faptul că a fost îndepărtat din Hidroelectrica nu a fost o surpriză pentru Cristinel Popescu, care se aştepta la represalii, după ce a anunţat public că va depune plângere penală la DNA împotriva lui Remus Borza şi Radu Silaghi directorul de la Hidrolectrica Serv pentru conflict de interese.

Citeşte şi:

Liderul de sindicat de la Porţile de Fier dat afară din Hidroelectrica

FOTO Lider de sindicat: Turbina 4 de la Porţile de Fier I în avarie după o ploaie torenţială pe dulapurile de automatică şi protecţie ale grupurilor

Protest spontan la Barajul Porţile de Fier. Angajaţii au blocat DE 70, aproape de vamă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările