Hramul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin

Hramul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin

Severinenii se roagă la moaştele Sfântului Ierarh Nihon FOTO Corina Macavei

Sărbătoarea Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” şi ,,Sfântul Mare Mc. Gheorghe, purtătorul de biruinţă” - ocrotitorul municipiului Drobeta Turnu Severin, reprezintă pentru clerul şi credincioşii din Episcopia Severinului şi Strehaiei un prilej de aleasă bucurie duhovnicească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul acesta, hramul Catedralei Episcopale va fi prăznuit joi, 24 aprilie, prin săvârşirea Sfintei Liturghii la Catedrala Episcopală, începând cu ora 09.00, la care vor participa ierarhii sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei dar şi alţi arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române. 
  

Pentru a îmbrăca această sărbătoare într-o haină de lumină, racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, a fost adusă miercuri în pelerinaj de la Catedrala Mitropolitană din Craiova de o delegaţie a Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, pentru a binecuvânta poporul lui Dumnezeu din această parte a Mitropoliei Olteniei.
  

Racla a fost întâmpinată de cler şi credincioşi şi a fost aşezată cu cinste la Catedrala Episcopală. Credincioşii se pot închina sfintelor moaşte până în după-amiaza zilei de joi.

Organizat în Săptămâna Luminată, pelerinajul vine în întâmpinarea dragostei şi evlaviei credincioşilor faţă de cultul sfintelor moaşte, făcând cunoscută viaţa şi adânca trăire duhovnicească a sfinţilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările