Campania „Aparenţele înşală” a ajuns şi în Drobeta Turnu Severin

Campania „Aparenţele înşală” a ajuns şi în Drobeta Turnu Severin

Campania a ajuns şi la Turnu Severin

Euromonitor Business Consulting Services, prin www.faracontrabanda.ro, cu sprijinul JTI, a organizat, în Drobeta-Turnu Severin, zilele trecute, o serie de activităţi în cadrul campaniei regionale anticontrabandă „Aparenţele Înşală”, pentru a arăta publicului adevărata faţă a comerţului ilegal cu ţigarete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania se derulează în perioada martie- iunie, în 16 judeţe de graniţă din regiunile de nord, nord-est, vest şi sud-vest, în parteneriat cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Timp de trei zile, promoterii au împărţit locuitorilor din Drobeta-Turnu Severin peste 4.500 de flyere, interacţionând cu oamenii, astfel încât mesajul campaniei să fie mai uşor înţeles: vânzătorii de ţigarete ilegale vor să pară ceva ce nu sunt, adică oameni săraci, cu probleme, dar „aparenţele înşală”, de fapt, cumpărând de la ei, nu îi ajuţi, ci susţii o reţea criminală de infractori.

Locuitori ai oraşului au fost invitaţi să facă poze, cu haine din „recuzita” vânzătorilor de ţigarete ilegale, pentru ca oamenii să înţeleagă mai bine cele două ipostaze ale acestora: cea umilă şi cea de „boss”, aflând totodată care sunt efectele negative ale comerţului ilegal cu ţigarete.

“Am urmărit ca locuitorii din Drobeta-Turnu-Severin să cunoască cele două feţe ale vânzătorului, ultima verigă a reţelei de contrabandă, dar nu şi cea mai puţin importantă. Cei care vând ţigarete ilegale strâng averi importante într-un timp scurt, imaginea lor sărăcăcioasă fiind doar o iluzie. Publicul trebuie să devină conştient că, prin cumpărarea ţigaretelor ilegale, susţine în mod direct profitul unor reţele de infractori. Astfel, toată lumea pierde: bugetul de stat, oraşul, comunitatea. Pentru că o reţea de contrabandă cu ţigarete poate fi folosită oricând pentru traficul de arme, droguri sau persoane”, a declarat Cristina Vasiloiu, Director Euromonitor Business Consulting Services.

Totodată, în cadrul campaniei s-a încheiat un parteneriat cu primăria oraşului Drobeta-Turnu Severin, urmând să fie distribuite flyere în punctele vamale şi în cutiile poştale.

Potrivit companiei de cercetare Novel, piaţa neagră a ţigaretelor a crescut în ianuarie 2015 la 19,2%, faţă de 15,4% în noiembrie anul trecut, în zona de sud-vest înregistrându-se o creştere de 26,3 p.p. Astfel, în regiunea sud-vest a continuat tendinţa de creştere a comerţului ilegal, înregistrată în 2014. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările