Bacalaureat 2015 matematică. Fiul primarului Constantin Gherghe şi fiica omului de afaceri Iulică Pătraşcu susţin examenul la Colegiul Naţional Traian

Bacalaureat 2015 matematică. Fiul primarului Constantin Gherghe şi fiica omului de afaceri Iulică Pătraşcu susţin examenul la Colegiul Naţional Traian

Maria, fiica omului de afaceri Iulică Pătraşcu, susţine zilele acestea examenul de bacalaureat FOTO Corina Macavei

Absolvenţii clasei a XII-a de la Colegiul Naţional „Traian”, un liceu de top din Turnu Severin, au trecut cu bine şi cea de-a doua probă la examenul de bacalaureat. Sunt cu gândul deja la facultate, în opţiunile multora dintre ei fiind marketingul sau medicina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii Colegiului Naţional „Traian”, un liceu de elită al Mehedinţiului, au respirat uşuraţi după ce au ieşit din sala de examen. Pentru mulţi dintre ei, fie că au susţinut proba la matematică ori istorie, subiectele au fost accesibile şi sunt convinşi că vor lua o notă mare.

Iulia Damşescu a susţinut astăzi proba la istorie şi speră să obţină o medie peste 9 la bacalaureat. Va urma Facultatea de Arhitectură Navală de la Galaţi fiindcă doreşte să-i calce pe urme tatălui său, om de afaceri în domeniul transporturilor fluviale. Iulia este fiica Artiminei Damşescu, şeful Serviului pentru Evidenţa Persoanelor din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin.

Pentru detalii legate despre subiectele de la Bacalaureat 2015, proba la matematică, şi rezolvarea lor, consultaţi aceste articole:

Subiecte Matematică Bacalaureat 2015

„Eu zic că subiectele au fost foarte accesibile, nu mi-au ridicat nicio dificultate şi cred că într-adevăr au testat nivelul de bază, de cunoştinţe. Eu sper la o notă peste 9 pentru că am câteva greşeli de neatenţie, dar să vedem cum o fi de data asta. Vineri voi susţine proba la informatică, sper ca subiectele să fie la fel ca la română şi matematică. Şi la limba română a fost în regulă şu subiectul trei ales super”, spune Iulia.

Şi Sorin Bâtea a susţinut astăzi proba la istorie, iar subiectele i s-au părut „relativ uşoare. Eseul despre spaţiul românesc, de la autonomii locale la implicarea în relaţiile internaţionale din Evul Mediu, a fost ceva mai „delicat”:

VEZI VIDEO AICI

„Sper la o notă în jur de 8,00. Vineri dau la geografie, mai repet puţin şi sper să fie totul bine. Mai departe merg la Timişoara la marketing, m-a atras numele în principal şi am spus că asta vreau să fac”.

Bacalaureat 2015, matematică: „Am făcut măcar de trecere”

Totuşi, subiectele la matematică au dat bătăi de cap unor candidaţi, care speră să obţină cel puţin notă de trecere. Unii nu şi-au făcut planuri pentru mai departe pentru că promovarea bacalaureatului le dă deja emoţii foarte mari.

„Au fost puţin grele, dar m-am descurcat. Au fost mai multe subiecte care mi-au pus probleme, dar am făcut măcar de trecere. Mă gândesc să dau la Academia de Poliţie, am făcut şi meditaţii în particular. Au costat, dar nu contează asta, important este să ajung unde vreau”, spune Mirela Cojocaru.

„A fost şi bine şi mai puţin bine. Sper la un cinci, am făcut pregătire la matematică la şcoală, dar nu foarte mult. Nu pot să spun unde merg mai departe, depinde rezultatul de la bac”, zice şi Maria Bohor.

Astăzi, a susţinut proba la istorie şi fiica omului de afaceri Iulică Pătraşcu, care deţine lanţul de magazine „Intim” în Drobeta Turnu Severin. Un copil bine educat şi pregătit, care şi-a propus să urmeze Facultatea de Marketing şi cel mai probabil să-şi ajute pe mai departe tatăl în conducerea firmei.

„Subiectele au fost acceptabile, uşoare, ne-am pregătit în anii aceştia şi sperăm ca notele să fie pe măsură şi cât de mari. Consider că subiectele au fost acceptabile şi pe nivelul tuturor. Mi-a plăcut subiectul trei unde a fost vorba despre autonomiile locale şi mi s-a părut un subiect uşor. Aş vrea să urmez facultatea de marketing la Bucureşti în cadrul ASE şi sper să ajung unde îmi doresc, să-mi ating idealurile, visele şi să-mi îndeplinesc dorinţele pe care le am de mică”, ne-a spus Maria Pătraşcu.

Băiatul primarului Gherghe dă bacalaureatul

Prin emoţiile examenului de bacalaureat trece în aceste zile şi Lucian Gherghe, fiul primarului municipiului Drobeta Turnu Severin. A ieşit cu zâmbetul pe buze din sala de examen unde a susţinut proba la istorie. Şi Lucian îşi doreşte să calce pe urmele tatălui său, avocat de profesie şi să urmeze Facultatea de Drept la Craiova.

„Subiectele nu au fost grele, acceptabile. Sper la o notă peste şase, iar vineri voi da la biologie. Aş vrea să dau la Medicină la Bucureşti, acolo am cunoştinţe şi aş putea să am condiţii mai bune. Mi se pare o meserie frumoasă, câştigi şi bani şi îmi place să ajut oamenii”, spune şi Mădălina Tănăsescu, o altă elevă a Colegiului Naţional „Traian”.

Câţiva părinţi şi-au aşteptat copiii cu mari emoţii în curtea liceului

„Aştept fetiţa să iasă din examen, are restanţă la matematică de anul trecut. Numai la matematică nu a promovat, acum dă din nou. A făcut pregătire, am cheltuit bani, dar pentru copil faci orice. Să vedem dacă rezolvă cu matematică şi am vrea să meargă la o postliceală sanitară”, a spus Dănuţ Fusu.

Vineri, absolvenţii clasei a XII-a urmează să susţină ultima probă din examenul de bacalaureat 2015, după care vor aştepta afişarea rezultatelor în data de 7 iulie.

Citeşte şi:

Subiecte Bacalaureat 2015 Matematică M1, M2, M3, M4 Mehedinţi

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Mehedinţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările