Amenzi de aproape 4.000.000 de lei aplicate de poliţiştii mehedinţeni de la debutul pandemiei

Amenzi de aproape 4.000.000 de lei aplicate de poliţiştii mehedinţeni de la debutul pandemiei

FOTO Poliţia de Frontieră Mehedinţi

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale MAI din judeţul Mehedinţi au desfăşurat mai multe misiuni pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.

 450 de poliţişti mehedinţeni au participat la peste 550 misiuni, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID 19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a 1.324 persoane şi 247 locaţii de carantinare/ izolare. De asemenea, poliţiştii au aplicat 57 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei, în valoare de 359.000 lei. De la începutul pandemiei au fost aplicate 1.434 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 3.965.000 lei.

51 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliţia au verificat 101 persoane aflate în izolare la domiciliu în 11 localităţi, iar 12 jandarmi au constituit echipaje pentru însoţirea persoanelor către locaţiile de carantină, menţinerea ordinii publice la 13 locaţii de carantină. S-au aplicat 12 sancţiuni în valoare de 32.600 lei.

În contextul aplicării măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19, în ultimele 24 de ore, pompierii mehedinţeni au desfăşurat opt misiuni, şapte dintre acestea pentru efectuarea unor acţiuni de decontaminare şi o misiune pentru asigurarea transportului unor persoane, care au fost preluate din judeţul Caraş-Severin pentru a fi plasate în carantină instituţionalizată, pe raza judeţului Mehedinţi. Cele şapte acţiuni de decontaminare efectuate de echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică şi Nucleară din cadrul

Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au constat în decontaminarea a patru ambulanţe din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Mehedinţi, a două ambulanţe SMURD şi a unei autospeciale de transport. Poliţia Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 108 locaţii, unde se află 183 persoane în izolare voluntară la domiciliu. Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanţa Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 14.000 lei.

În judeţul Mehedinţi, conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, 476 persoane se află în carantină (din care 20 persoane au intrat în carantină şi 54 persoane au ieşit din carantină în ultimele 24 ore), iar 874 de persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu (din care 65 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu şi 176 persoane au ieşit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 ore)

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: