Tulcea: Vezi aici cât costă chiria pe o lună în casa de protocol a lui Ceauşescu!

Tulcea: Vezi aici cât costă chiria pe o lună în casa de protocol a lui Ceauşescu!

Vila Moruzov

Consiliul Judeţean a stabilit care va fi suma de la care se va porni licitaţia pentru închirierea centrului Europa, cunsocut sub denumirea de vila Moruzov (după numele fostului spion Mihail Moruzov). Cu 5.000 de lei pe lună poţi deschide resutaurant în casa de protocol a şmecherilor din vremea lui Ceauşescu. Şi nu numai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vila Moruzov este revendicată în instanţă, dar asta nu înseamnă că cei din conducerea Consiliului Judeţean Tulcea nu au planuri mari cu ea, cel puţin pe termen scurt.
În şedinţa ordinară de săptămâna viitoare, administraţia judeţului va vota, din nou, proiectul de hotărâre privind scoaterea la licitaţie a centrului Europa.
După cum se arată în caietul de sarcini făcut public pe site-ul Consiliului Judeţean, suma de la care porneşte licitaţia este de 4.904 lei pe lună, iar clădirea se închiriază pentru cinci ani. Pentru aceşti bani ai parte de un teren de 45.000 de metri pătraţi, o casă de oaspeţi de 155 de metri pătraţi, o terasă de 87 de metri pătraţi. Terenul are şi pistă de bowling.
La licitaţi sunt aşteptaţi şi persoane fizice sau juridice şi din afara ţării. Cert este că cei care vin să exploateze casa de protocol trebuie să realizeze o serie de lucrări de reparaţii şi întreţinere: reparare şi întreţinere a trotuarelor, întreţinere a livezii şi a terenului aferent, repararea acoperişului clădirilor din incintă, repararea pardoselii de la terasă, lucrări de reparaţii şi întreţinere la tâmplăria exterioară (balustradă salon, stâlpi de susţinere, ferestre, reparaţii la subsolul clădirii, decolmatarea canalului de acces a canalelor de incintă şi igienizarea luciului de apă, reparare podeţe, reparare foişor, lucrări de reparaţii la pista de bowling.
Vila fostului spion Mihail Moruzov înghite 110.000 de lei anual pentru întreţinere şi pază şi este folosită doar pentru protocoale.
Originar din Zebil,  Mihail Moruzov a deţinut în judeţul Tulcea o avere fabuloasă. Acesta  stăpânea zeci de imobile şi suprafeţe întinse de teren, pe care le-a pierdut la arestarea sa de Ion Antonescu. Casa Moruzov a fost una dintre vilele de protocol ale lui Nicolae Ceauşescu.
La şapte decenii de la suprimarea lui Moruzov, în Tulcea se mai duc dispute aprige pentru averea spionului. Dar în ciuda litigiilor, Consiliul Judeţean, proprietarul vilei de pe malul lacului Câşla este decis să valorifice imobilul familiei Moruzov.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările