Trageri cu muniţie de luptă în Deltă. Exerciţii militare de apărare a căilor de comunicaţii fluviale

Trageri cu muniţie de luptă în Deltă. Exerciţii militare de apărare a căilor de comunicaţii fluviale

Flotila fluvială                                                                          FOTO: navy.ro

Timp de patru zile, braţul Sfântu Gheorghe este scena de desfăşurare a unor exerciţii militare în cadrul cărora se foloseşte muniţie de luptă.

Navele Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” şi două nave din subordinea Bazei Logistice Navale „Pontica” sunt protagonistele exerciţiului naval desfăşurat, în perioada 27- 31 octombrie, pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, intitulat „Danube Protector 19”. 

Echipajele navelor militare fluviale desfăşoară acţiuni specifice pentru apărarea căilor de comunicaţii fluviale în zona de responsabilitate şi execută trageri cu muniţie de luptă, iar corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” execută activităţi de asigurare a raionului de tragere, cu cercetarea poziţiilor obiectivelor de interes din proximitatea platformelor petroliere maritime.

Specialiştii de la Direcţia Hidrografică Maritimă, Centrul 39 Scafandri şi de la  Centrul de Mentenanţă al Forţelor Navale sunt dislocaţi în raion, pentru a furniza informaţiile necesare şi sprijinul logistic.

Exerciţiul „Danube Protector 19” este organizat de Comandamentul Flotilei Fluviale şi are rolul de a consolida nivelul de pregătire şi de instruire al militarilor, pentru a fi capabili să execute misiunile ordonate în zona de responsabilitate.

Pe aceeaşi temă:

Infanteriştii marini din Regimentul 307 participă la exerciţii militare în Bulgaria

Exerciţii militare desfăşurate în poligonul de la Babadag. Participă soldaţi din şase ţări

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: