Program de screening pentru depistarea cancerului de col uterin: Iată lista furnizorilor incluși în program

Screeningul a început de pe 15 octombrie 2012 și este derulat prin Spitalul Județean de Urgență Tulcea, cu fonduri ale sistemului sanitar. Scopul subprogramului este reducerea incidenței formelor invazive ale cancerului de col uterin și mortalității datorate acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform alocărilor financiare, în Tulcea vor putea fi decontate 4.500 de teste pentru depistarea cancerului de col uterin.
Pot fi incluse în subprogram femeile în vârstă de peste 25 de ani, indiferent de calitatea de asigurat a acestora, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.
Nu sunt eligibile femeile care prezintă absenta congenitală a colului uterin sau histerectomie totală
pentru afecțiuni benigne și femeile cărora li s-a stabilit diagnosticul de cancer de col uterin sau alte forme de cancer genital.
Click AICI pentru a vedea lista furnizorilor incluși în acest program („Comunicate“, „Asigurați și angajatori“ în stânga paginii)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările