Pescuiau ilegal pe canalele din Delta Dunării

Pescuiau ilegal pe canalele din Delta Dunării

Plsaele au fost confiscate FOTO Arhivă Adevărul

Sute de metri de plase confiscate, 12 infracţiuni constatate acesta este bilanţul acţiunilor derulate de cei de la Poliţia Deltei pentru săptămâna trecută. Aceştia au confiscat bunuri în valoare de 17.000 de lei.

În perioada 15 - 20 ianuarie 2013 Serviciul de Poliţie Delta Dunării în colaborare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Tulcea – Serviciul Arme Explozivi Substanţe Periculoase şi un inspector piscicol din cadrul A.N.P.A. au acţionat, în zona de competenţă a A.R.B.D.D.(Complexul lagunar Razelm-Sinoe – judeţele Tulcea şi Constanţa, fluviul Dunărea, braţele Sulina, Chilia şi Sf. Gheorghe ), în vederea combaterii braconajului piscicol şi cinegetic şi a altor fapte pedepsite de lege.

Astfel, au fost organizate şi realizate 46 de acţiuni şi controale, în urma cărora au fost constatate 12 infracţiuni şi au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.500 lei.

Valoarea aproximativă a bunurilor ridicate în vederea confiscării se ridică la 17.100 lei.

Pe braţul Sulina

Pe Dunăre (braţul Sulina), oamenii legii au identificat, la finalul săptămânii trecute, un bărbat de 35 de ani şi unul de 39 de ani (din Gorgova), care pescuiau dintr-o barcă tip Laguna 480, propulsată de un motor de 10 cai putere. Cei doi nu erau pescari autorizaţi.

Pe Dunărea Veche

Alţi doi tineri din Mila 23 (unul de 28 de ani, unul de 34 de ani) au dosar penale după ce au fost prinşi pe Dunărea Veche, în timp ce pescuiau  dintr-o barcă Laguna 480, cu motor de 15 cai, cu un număr de patru setci tip avă (200 de metri), fără a fi autorizaţi ca pescari comerciali. Cei doi prinseseră deja 57 de kilograme de peşte proaspăt din diferite specii.

Lângă Razelm

În Sarichioi, poliţiştii au depistat doi bărbaţi (unul de 45 ani şi unul de 47 de ani), ambii din localitatea tulceană Sarichioi, care aveau cinci plase de pescuit tip setci monofilament (200 de metri) pe care plănuiau să le montez sub stratul de gheaţă al lacului.

Pe Zătoane

Pe canalul Buhaz – Zătoane, poliţiştii  tulceni au identificat doi tineri (unul din Ilganii de Jos, unul din Mahmudia), care aveau într-o barcă Laguna cu motor de 40 de cai zece setci monofilament (400 de metri).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările