O ambarcaţiune cu 10 persoane la bord s-a răsturnat pe canalul Sulina. Bărbatul dat dispărut a fost găsit mort

O ambarcaţiune cu 10 persoane la bord s-a răsturnat pe canalul Sulina. Bărbatul dat dispărut a fost găsit mort

FOTO ISU Delta Tulcea

O ambarcaţiune cu 10 persoane la bord s-a răsturnat luni pe canalul navigabil Sulina. Nouă dintre pasageri s-au salvat.

Ştiri pe aceeaşi temă

UDATE În urma operaţiunilor de căutare desfăşurată de către echipa mixtă de scafandri de la ISU Tulcea şi Garda de Coastă s-a reuşit recuperarea persoanei din ambarcaţiunea răsturnată.

În jurul orei 11:20, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 a fost anunţată prezenţa unei ambarcaţiuni răsturnate la intrarea pe canalul navigabil Sulina, anunţă ISU Delta Tulcea.

Doi pompieri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tulcea s-au deplasat cu o ambarcaţiune rapidă de căutare salvare la locul producerii evenimentului.

Din primele informaţii în ambarcaţiune s-ar fi aflat 10 persoane, 9 dintre ele s-au autosalvat.Intervenţia este în desfăşurare.

 Pentru executarea operaţiunilor de căutare s-a constituit şi o echipă de scafandri mixtă formată din personal ISU Tulcea şi Garda de Coastă.

La data de 11 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea au fost sesizati despre faptul ca, în urma unui eveniment naval, mai multe persoane ar fi căzut în apele fluviului Dunărea.
Din primele verificări, a rezultat că, 11 barbati cu vârste cuprinse între 30 si 66 de ani, din judeţele Ilfov, Giurgiu şi Tulcea, în timp ce se deplasau cu o ambarcatiune pe braţul Tulcea, în dreptul milei marine 34+500, aceasta s-ar fi răsturnat, iar persoanele ar fi căzut în apă.
 
10 dintre persoane s-au salvat, una singură, un bărbat de 62 de ani, din Tulcea, fiind dispărut în apele fluviului.
Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, iar activităţile de căutare se desfăşoară împreună cu reprezentanţii ISU Tulcea.

 

Surse din Căpitănia Zonală Tulcea au spus că în ambarcaţiune se aflau zece persoane plus conducătorul, un bărbat de 62 de ani, din Tulcea. Barca plecase de la Tulcea şi avea agăţată, la trenă, o vivieră (ambarcaţiune nepuntată) plină cu nisip. Oameni aveau în barcă şi alte material  de construcţie şi se îndreptau spre Crişan, pentru a repara o casă. Din cauza încărcăturii şi a valurilor mari, se pare că viviera a intrat în balans şi s-a scufundat.

Barcagiul încă nu a fost găsit. Este foarte posibil ca acesta să fie prins sub ambarcaţiunea răsturnată. Este aşteptat un scafandru de la ISU pentru a verifica această ipoteză, conform www. tulceanoastra.ro 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: