FOTO Profesoara de română de la „Brad Segal“ a luat șpagă o perie rotativă de păr, pește și bani. Vezi aici cum stabilea eleva- complice cuantumul mitei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Iacob predă în continuare limba română la liceul Brad Segal din Tulcea (sursă foto: Facebook)
Elena Iacob predă în continuare limba română la liceul Brad Segal din Tulcea (sursă foto: Facebook)

Elena Iacob, profesoara de română de la Liceul „Brad Segal“ (fostul Liceul Alimentar) este trimisă în judecată pentru luare de mită. Alături de ea, cu acuzația de complicitate la luare de mită și dare de mită este trimisă în judecată eleva Georgiana Fluturaș. Trei fete de la același liceu sunt judecată pentru dare de mită.

Le scăpa de corigență. Pentru asta Elena Iacob lua bani, pește sau chiar produse de îngrijire, cum ar fi o perie rotativă de păr. Nu lucra singură, ci își găsise un ajutor de nădejde într-o elevă, Georgiana Fluturaș. Au fost denunțate, iar acum cele două sunt judecată pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită (în formă continuată). Alte trei eleve ajung și ele în instanță: Anca Radu, Alexandra Roman și Ioana Arabela Ghelase sunt judecată în același dosar pentru dare de mită în formă continuată.
Pește, bani, perie de păr. Cât costă să treci clasa
După cum spune procuror Laura Subțirelu, Elena a condiţionat promovarea la disciplina Limba şi literatura română în anii de studiu 2009-2010 şi 2010-2011 de primirea de bani şi alte foloase materiale, pretinzând şi primind în cursul lunilor mai – iunie 2010 câte 200 lei de la elevele Roxana Florentina Bărbuță, Anca Radu, Alexandra Roman, Ioana Ghelase o perie rotativă de păr şi o cantitate de peşte pentru a le promova în anul şcolar 2009-2010, iar în cursul anului şcolar 2010-2011 a pretins şi primit la data de 10 mai 2011 de la elevele
Roxana Florentina Bărbuță, Anca Radu şi Alexandra Roman câte 200 euro, tot în vederea promovării la materia Limba şi literatura română.
Eleva - complice: „Nu practicați tarife exagerate!“
Totodată, spun procurorii tulceni, eleva Georgiana Fluturaș le-a însoţit în mod cursiv pe colegele sale şi a intermediat în intervalul mai –iunie 2010  şi respectiv 6-10 mai 2011 promovarea la disciplina Limba şi literatura română, insistând pe lângă colege să „nu practice tarife exagerate“, ajutând-o astfel pe inculpata Elena Iacob la comiterea faptei de luare de mită, în formă continuată.
Și, după ce a stabilit că nu este cazul să „ridice prețul“, eleva a sărit și ea cu un pește: „De asemenea, şi Georgiana Fluturaș a oferit profesoarei un peşte pentru a o promova la materia pe care o preda, eleva fiind trimisă în judecată, pe lângă complicitate la luare de mită şi pentru infracţiunea de dare de mită“, mai spune procuror Laura Subțirelu.
Prinsă în flagrant cu bani de la elevele corigente
În mai procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, în cooperare cu ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Tulcea şi cu sprijinul organelor specializate, au desfăşurat o operaţiune de prindere în flagrant a inculpatei. La aceeaşi dată, cu prilejul efectuării unei percheziţii domiciliare la locuinţa Elenei Iacob  s-au găsit în posesia sa plicuri ce conţineau sumele de 800 lei şi  500 euro, primite în cursul zilei de 10 mai 2011 cu titlu de mită de la trei eleve, în scopul de a le promova la materia  limba şi literatura română, la care se aflau în stare de corigenţă.
Procurorul a dispus reţinerea inculpatei pentru 24 de ore, iar la data de 11 mai 2010 a fost prezentată Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă, măsură care însă nu a fost însuşită de instanţa de judecată şi nici de Curtea de Apel Constanţa, unde s-a judecat recursul declarat de Parchetul de pe lână Tribunalul Tulcea ca urmare a respingerii propunerii de arestare preventivă.
S-a întors să încheie mediile „colegelor“ de dosar penal
După judecarea recursului de Curtea de Apel Constanţa, inculpata Elena Iacob s-a prezentat la şcoală, unde a încheiat situaţiile şcolare ale elevilor, inclusiv ale elevelor implicate în cauza penală.
Faţă de inculpata Georgiana Fluturaș, cea care a ajutat-o pe profesoară, a fost luată măsura obligării de a nu părăsi municipiul Tulcea, celelalte eleve fiind cercetate în stare de libertate.
Dosarul cauzei a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.
„Pedeapsa prevăzută de legea penală pentru infracţiunea de luare de mită este închisoarea de la 3 la 12 şi interzicerea unor drepturi, iar pedeapsa pentru infracţiunea de dare de mită este închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, precizează procuror Laura Subțirelu. 

 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite