Dorinţa marelui campion: Canal olimpic de canotaj „Ivan Patzaichin“ în apropierea Lacului Zaghen

Dorinţa marelui campion: Canal olimpic de canotaj „Ivan Patzaichin“ în apropierea Lacului Zaghen

Lac Zaghen FOTO PRIMĂRIA TULCEA

S-a lansat Grupul de Iniţiativă pentru Lacul Zaghen pentru valorificarea potenţialului ecologic, turistic, economic şi sportiv al zonei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile tulcene anunţă că aria naturală va fi cuprinsă într-un mare proiect. „Ideea realizării canalului olimpic la Zaghen s-a născut din frustrarea lui Ivan Patzaichin de a nu fi avut, nicăieri în România, o pistă de concurs care să fie compatibilă cu cele pe care se desfăşurau competiţiile mari.
 
Nici ca sportiv şi nici ca antrenor nu a putut să beneficieze de un spaţiu în care condiţiile de antrenament să fie echivalente celor de la Olimpiade sau Mondiale. De aceea, a fost încântat când am identificat această zonă, în arealul Zaghenului, cu un potenţial excelent, care ar putea să îmbogăţească zestrea Municipiului Tulcea”, a spus Teodor Frolu, reprezentantul Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23.
 
Evenimentul de lansare ar fi trebuit să aibă loc în cadrul festivalului Rowmania FEST 2021, fiind anulat în urma dispariţiei marelui campion Ivan Patzaichin.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările