Culmea tupeului: a venit la mare cu cabina de TIR şi a parcat-o pe o plajă sălbatică

Culmea tupeului: a venit la mare cu cabina de TIR şi a parcat-o pe o plajă sălbatică

Şi-a parcat cabina de TIR pe o plajă sălbatică FOTO ARBDD

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării nu mai poate ţine sub control turismul de masă de pe plajele sălbatice. Într-o singură zi, aici au venit peste 13.000 de turişti cu aproape 3.000 de autoturisme. Unul a ales să vină cu cabina de TIR.

Ştiri pe aceeaşi temă

În zilele de 8-9 august 2020, inspectorii ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, organizaţi în echipe mixte împreună cu reprezentanţii Grupării mobile de Jandarmi Tomis Constanţa şi ai Poliţiei Deltei, au fost prezenţi în acţiuni de monitorizare şi control pe plajele din sudul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, unde în continuare mii de turişti, în căutarea izolării, aleg aceste zone ca loc de relaxare.
 
La fel ca şi în weekend-urile trecute, cei mai mulţi turişti au fost tot la Vadu, astfel, în ziua de 8 august, aproximativ 12.000 turişti şi 2.200 de maşini, au fost estimaţi la plaja Vadu, pe plaja Corbu, 900 de turişti şi 350 de maşini, iar pe plaja Midia, 300 turişti şi 150 maşini. De asemenea, duminică, 9 august, pe cele trei plaje au fost estimaţi un număr total de 13.450 de turişti şi 2.730 maşini.
 
Din păcate, mulţi dintre cei sosiţi pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicaţiile de pe panourile de informare amplasate în zonă şi pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancţionaţi, spun reprezentanţii ARBDD.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările