Cel mai numeros grup de păsări flamingo observat în Delta Dunării în ultimul secol. „Apar foarte rar în România“

Cel mai numeros grup de păsări flamingo observat în Delta Dunării în ultimul secol. „Apar foarte rar în România“

Grupul de păsări flamingo fotografiat în Delta Dunării FOTO ARBDD

Specialiştii de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) spun că cea mai apropiată ţară în care au fost semnalate colonii de flamingo este Grecia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fotografia cu un grup de păsări flamingo a fost realizată pe 13 iunie, în Delta Dunării. Ea a fost postată pe pagina de Facebook a Arbdd.

„Vizitatori înaripaţi exotici pe meleagurile deltaice.  În data de 13 iunie 2020, a fost observată prezenţa unui număr de 10 indivizi de flamingo – Phoenicopterus roseus în zona Melea Sacalin”, se arată în postare.

Specialiştii explică faptul că flamingo este o specie cuibătoare în Bazinul Mediteraneean, cu coloniile cele mai apropiate de România în Grecia, Turcia sau Muntenegru (salina Ulcinij).

„În România pasărea apare foarte rar, în special în sud- estul ţării, în numere mici, prima semnalare aici fiind în anul 1900.

Se remarcă faptul că flamingii prezintă o mobilitate ridicată în afara perioadei de reproducere. Astfel, pe baza păsărilor inelate, indivizi capturaţi în zona Camargue (Franţa) aparţineau populaţiilor din Estul Mării Mediterane, din Egipt, Liban, Grecia Turcia. Totodată, accidental specia poate fi observată chiar şi în nordul continentului, în Peninsula Scandinavă. Acesta este grupul cu cel mare număr de indivizi de flamingo observaţi în România în ultimul secol”, mai spun cei de la Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

                               Grup de flamingo în Delta Dunării - foto ARBDD

Pe aceeaşi temă: 

Turiştii sunt aşteptaţi în Delta Dunării. „Este una dintre cele mai sigure destinaţii de vacanţă din România”

Primul val de turişti în Delta Dunării, primele gunoaie. „Nici 2020 nu este anul bunului simţ”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările