VIDEO Fenomen meteo ciudat în Timişoara. Furtună de zăpadă, la început de aprilie

VIDEO Fenomen meteo ciudat în Timişoara. Furtună de zăpadă, la început de aprilie

Averse de zăpadă la început de aprilie, în Timişoara

Aversa de zăpadă a durat câteva minute, iar apoi a ieşit soarele, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Meteorologii spun că nu este un vorba de un fenomen rar.

Un fenomen meteo destul de ciudat a avut loc, joi după-amiază, la Timişoara. O furtună de zăpadă s-a pornit în nordul oraşului, fără niciun fel de semnale în prealabil. Aversa a durat câteva minute, iar apoi a ieşit soarele, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Chiar dacă suntem la începutul lunii aprilie, asemenea fenomene nu sunt chiar rare, spun meteorologii.  
 
„E interesant, dar nu rar. Este normal să se întâmple şi în aprilie asemenea fenomene meteo. S-a întâmplat chiar şi în luna mai, e adevărat, nu la Timişoara, ci la Sibiu. A fost o masă de aer instabilă, izoterma de 0 grade Celsius a fost la un nivel foarte jos şi nu s-a putut transforma în ploaie. De multe ori apare astfel lapoviţa, alteori cade efectiv zăpadă. Nu durează, pentru că e ca o furtună de vară. Trece repede şi apoi iese soarele”, a spus Mugur Ioniţă, meteorolog la Centrul Meteorologic Regional „Banat-Crişana”. 

La finalul precipitaţiilor, temperatura în Timişoara era de 4 grade Celdius. 


Vă mai recomandăm:

Poveste de meteorolog. A vrut să se facă aviator, dar a căzut testele medicale şi a ajuns să privească norii doar de la sol

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările