VIDEO Contractul de modernizare a porţii care a omorât un om, la Timişoara, lipseşte de pe site-ul primăriei

VIDEO Contractul de modernizare a porţii care a omorât un om, la Timişoara, lipseşte de pe site-ul primăriei

Chiar dacă ar fi trebuit postat pe site-ul Primăriei Timişoara, contractul de modernizare a porţii de intrare în Timişoara lipseşte de pe portalul instituţiei

Poarta de la intrare în Timişoara, care a fost doborâtă de furtună şi care a omorât un om, a fost „modernizată” în 2015 de către firma SC Stareto SRL. Chiar dacă primarul Nicolae Robu a dat dispoziţie ca toate contractele primăriei să fie postate pe site-ul instituţiei, acest contract lipseşte, la fel ca alte sute de contracte încheiate în acel an.

Cronologia modernizării porţii de intrare în Timişoara care a provocat decesul unui tânăr arată că aurorizaţia de „modernizare în regim de urgenţă” a fost emisă de Primăria Timişoara în 24 octombrie 2014. Firma desemnată, prin atribuire direct să execute lucrarea, este SC Starero SRL. Surse din Primăria Timişoara au declarat că acest contract de execuţie a lucrării a fost semnat în 07.04.2015, având numărul „68”.

Chiar dacă primarul Nicolae Robu a dat dispoziţie ca toate contractele de acest fel să fie postate pe site-ul primăriei, edilul lăudându-se frecvent cu transparenţa instaurată în Primăria Timişoara în mandatul său, contractul de reabilitare a porţii „ucigaşe” de la intrarea în Timişoara nu se regăseşte pe site-ul primăriei. „Eu am dispus să se publice pe site toţi parametrii procedurilor de achiziţie publică competitivă. Legat de acest subiect, de anumite documente care, încă o dată, nu sunt secrete. (…) Normal că nu-i nimic de ascuns, dimpotrivă, este ceva de laudă, că uite ce face primarul Timişoarei, cere ca până şi la aceste lucrări de valoare mică, unde legea îţi dă dreptul să faci atribuire directă, să existe transparenţă totală şi să apară pe site-ul primăriei ofertele”, spunea primarul Nicolae Robu în februarie 2016.

Din peste 300 de proiecte, doar 40 sunt postate pe site

Pe site-ul Primăriei Timişoara, la secţiunea „Contracte cumpărări directe” din anul 2015 se poate vedea, însă, că lipsesc majoritatea contractelor. Spre exemplu, lista începe cu contractual numărul doi, de la numărul trei până la 15 lipsesc toate contractele, situaţia repetându-se. De exemplu, de la contractul numărul 66 la contractul numărul 74 lipsesc toate contractele. Practic, din 347 de contracte de achiziţii directe realizate de Primăria Timişoara în 2015 (numărul ar putea fi mai mare având în vedere că ultimul contract postat datează din 18 decembrie), pe site sunt postate doar 40 de proiecte. Contactaţi, reprezentanţii Primăriei au solicitat, pentru comunicarea contractului, formularea unei cereri în baza legii 544/2001, care are termen de răspuns 30 de zile. Informat cu privire la situaţie, prin intermediul unui mesaj, primarul Timişoarei Nicolae Robu nu a oferit până la redactarea acestui material un răspuns. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: