STENOGRAME Cum se spală şi se vinde carne stricată într-un lanţ de magazine: „Şunca de casă îi plină de mucegai. Aripile de curcan put insuportabil”

STENOGRAME Cum se spală şi se vinde carne stricată într-un lanţ de magazine: „Şunca de casă îi plină de mucegai. Aripile de curcan put insuportabil”

Procurorii au interceptat într-un dosar de evaziune fiscală discuţii despre comercializarea cărnii stricate Foto: pressalert.ro

O anchetă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie scoate la iveală modul în care un lanţ de magazine din Reşiţa şi Caransebeş frauda bugetul de stat. Mai mult decât atât, potrivit „Redeşteptarea” interceptările realizate în dosarul de evaziune fiscală arată şi modul în care reprezentanţii magazinelor Mona Lisa vindeau carne stricată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au descins, miercuri, la mai multe adrese din Reşiţa şi Caransebeş într-un dosar de evaziune fiscală care vizează lanţul de magazine Mona Lisa. 

Potrivit procurorilor, administratorii Mona Lisa (foto pressalert.ro), care deţine şase magazine în Reşiţa şi două în Caransebeş, au pus la punct un mecanism prin care au reuşit să fraudeze bugetul de stat cu aproximativ 90.000 de lei lunar. „Opre Rodica Maria, în convenienţă cu Bondoc Ion, le-a dispus şefilor de magazine să ţină o evidenţă dublă a vânzărilor zilnice realizate, respectiv încât să emită bonuri fiscale pentru toate vânzările către persoane fizice, iar ulterior, la finalul zilei, să le introducă parţial într-o altă casă de marcat, vânzările astfel diminuate fiind declarate organelor fiscale”, arată un document de la dosar. Astfel, administratorii firmei declarau venituri mult mai mici şi, implicit, plateau impozite mult mai mici.

Ancheta din dosarul de evaziune fiscală de la Mona Lisa a scos, însă, la iveală şi modul în care era vândută carne stricată, plină de mucegai. Potrivit unei interceptările realizate în dosar, intrate în posesia www.redesteptarea.ro, în data de 7 iulie 2014, doi angajaţi discută despre modul în care trebuie spălată şi vândută şunca de casă plină de mucegai.

CIPI: Da!
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: CIPI, salut!
CIPI: Salut!
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Şunca de casă ce mi-o venit sâmbătă îi plină de mucegai, are numa bobiţe de mucegai pe ea.
CIPI: Da, s-o cureţe.
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Hm?
CIPI: S-o cureţe!
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Păi s-o....
CIPI: Ha?
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Păi am curăţat-o da iară se face.
CIPI: Şi la noi aicia. A văzut-o şefa, deci o... o spălaţi şi o daţi şi mâine... noi o spălăm azi, mâine se face înapoi?
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Păi... Da, da, da, da, da. Deci rămâne în vânzare, da?
CIPI: Păi rămâne. Mai poţi s-o scoţi şi după aia, dacă nu merge mi-o dai înapoi că ce... drac să fac...
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Îhm, bun.
CIPI: Ea zice: dă-le. Că eu i-am arăta-o, ştii? Azi o spălăm, mâine îi înapoi, câteva bobiţe.
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Aşa e. Da. Da.
CIPI: Şi e în frig ţinută, da asta e.

Potrivit unei alte discuţii, din data de 28 iunie, probleme au creat şi aripile de curcan, care „put insuportabil”. Unul dintre angajaţi se plânge că mirosul de carne stricată a umplut magazinul.

DAN: Da.
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Ceau, domnu DAN!
DAN: Salut!
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Poţi vorbi?
DAN: Da, zi!
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Văd că mi-ai trimis 25 de kile de aripi de curcan.
DAN: Da.
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Şi pe retur mi-ai pus 8 kile de tocată.
DAN: Da.
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Păi aia pentru câtă din aripile astea?
DAN: Pentru ălea din punga aia separat, nu ălea din cutie.
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Şi ălea din cutie?
DAN: Păi ălea-s bune, nu-s bune?
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Păi te-ai uitat la ele, DANE?
DAN: Mă, aşa or zis ăştia, nu m-am uitat, eu le-am luat...
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Păi îi f... în gură, înseamnă că nu mai văd! Păi să orbesc, put insuportabil, mi-or împuţit magazinu în spate! Le-am pus în trei saci!
DAN: Şi ălealalte şi baxu ăla?
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Put... Tu ştii cum îs? Deci vorbesc serios, deci eu nu fac bâză aici, să mor, îţi fac poză, îţi trimit poza, să nu crezi că te mint, să mă ia dracu dacă te mint, îs jalnice, deci îs varză, n-ai cum... Verzi şi put... ce... n-ai... imposibil să le scot în vânzare! Toate-s verzi, să mă ia dracu!
DAN: Fă-le... fă-le vânt şi lu ălea şi ...să rezolvăm situaţia .
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Na, deci... de aia, să ştii că nu...n-ai cum, chiar n-ai cum. 25 şase sute mi-ai trimis, deci opt kile, vine pentru...
DAN: Mai 15 kile îţi rămân de făcut , să rezolvăm.
MOROŞANU CIPRIAN IOAN:  Na bun, bine, bun, DANE. Hai!
DAN: Comanda ţi bună, da?
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Da, da, da, da, m-am uitat şi pe ea şi pe tot, îi ok, îi ok, mersi.
DAN: Bine, hai!
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Ceau!

Procurorii continuă ancheta în dosarul în care prejudicial total este estimat la trei milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările