Sergiu Nicolaescu, elogiat la Timişoara: plăcuţă comemorativă şi stradă cu numele său

Sergiu Nicolaescu, elogiat la Timişoara: plăcuţă comemorativă şi stradă cu numele său

Sergiu Nicolaescu. FOTO: Adevărul

Regizorul trecut în nefiinţă joi a copilărit, timp de 12 ani, la Timişoara, motiv pentru care autorităţile locale pregătesc o plăcuţă comemorativă pentru clădirea în care a locuit fostul senator. Un grup de timişoreni a propus chiar denumirea unei străzi cu numele lui Sergiu Nicolăescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Botezarea" unei străzi cu numele lui Sergiu Nicolaescu nu este văzută cu ochi buni de mulţi dintre timişoreni, care nu s-au împăcat cu statutul actorului şi regizorului de "apropiat" al regimului Ceauşescu. "Nu e decizia mea, e o comisie specială care se ocupă, iar propunerea nu a intrat, deocamdată în discuţia unei astfel de comisii. Va fi o plăcuţă comemorativă pe clădirea de pe strada Paris unde a locuit Sergiu Nicolaescu. Noi începem activitatea luni şi urmează să stabilim şi textul şi momentul în care o vom pune, în maximum două săptămâni. Credem însă că nu este potrivit să-i acordăm titlul de cetăţean de onoare al oraşului post mortem. Acest lucru se cuvine să-l faci în timpul vieţii omului, nu după moarte", a spus viceprimarul Dan Diaconu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările