Se fac paşi noi pentru construirea centurii de sud a Timişoarei. S-a semnat certificatul de urbanism

Se fac paşi noi pentru construirea centurii de sud a Timişoarei. S-a semnat certificatul de urbanism

Centura Nord se află de câţiva ani în exploatare

Centura Timişoara Sud se preconizează că va avea o lungime de 25 de kilometri şi va costa aproximativ 85 de milioane de euro.

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a semnat astăzi certificatul de urbanism pentru varianta de colorie Timişoara-Sud. Ca urmare a solicitării din partea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), s-au obţinut toate avizele pentru construcţia centurii Timişoarei, pe ruta Sînmihaiu Român, Giroc,Şag, Moşniţa Nouă, Ghiroda, cu o lungime de 25,69 kilometri.
 
“Mă bucur că facem paşi importanţi pentru construirea centurii de sud a Timişoarei, un proiect important pentru infrastructura oraşului, un proiect pe care îl aşteptăm de foarte mulţi ani. Am văzut zilele trecute că s-a amânat pentru a patra oară licitaţia, dar sperăm ca acest demers să aibă loc cât mai repede pentru a se începe lucrările efective la centură. Din partea Consiliului Judeţean Timiş, CNAIR se bucură de tot sprijinul”, a spus Călin Dobra, preşedintele C. J. Timiş.
 
Viitoarea centură de sud a Timişoarei, al cărei preţ estimativ, proiectar şi execuţie, se ridică la aproximativ 85 de milioane de euro, nu are doar rolul de a fluidiza traficul din oraş, ci şi cel intern şi internaţional care intră în ţară prin zona Stamora Moraviţa, se desfăşoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara şi se îndreaptă către centrul ţării pe DN 6 sau pe sectoarele de autostradă Arad - Timişoara - Lugoj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: