Purtarea măştilor şi a mănuşilor devine obligatorie în unele spaţii din Timişoara. Primarul Robu ameninţă cu amenzi

Purtarea măştilor şi a mănuşilor devine obligatorie în unele spaţii din Timişoara. Primarul Robu ameninţă cu amenzi

„De-a telefonul”, în Piaţa Libertăţii din Timişoara

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Timişoara a decis să instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie şi a mănuşilor. Primarul Nicolae Robu ameninţă cu amenzi după o perioadă de trei zile de graţie.

Primarul Timişoarei Nicolae Robu a postat pe pagina sa de Facebook o hotărâre a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă care prevede că „pe teritoriul administrativ al Municipiului Timişoara se instituie obligativitatea persoanelor de a purta mască şi mănuşi pe mijloacele de transport public şi în spaţiile închise ale structurilor publice şi private în care se desfăşoară relaţii cu publicul”. Primarul Nicolae Robu a anunţat ulterior că vizate de măsură sunt şi supermarketurile. De asemenea, chiar dacă hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă nu prevede vreo sancţiune, primarul Nicolae Robu a anunţat că după „trei zile de graţie” se vor aplica amenzi. Edilul nu a putut preciza cât vor fi amenzile şi nici care e baza în care s-ar putea aplica sancţiunile.

„Trebuie să luăm măsuri şi ce recomandă specialiştii este ca în aceste spaţii închise şi în spaţiile diverselor servicii publice şi private să se poarte mască şi mănuşi. Sigur, se invocă faptul că nu se găsesc. Se găsesc şi nu costă mult. Unu, doi, trei lei. Se acceptă şi eşarfe în loc de măşti. Important este să nu se transmită direct în aer cetăţenii atunci când respiră. Dacă se constată că este dificil să se procure mănuşi, evident că se poate reveni asupra deciziei”, a declarat Nicolae Robu.

„Vor fi trei zile de graţie. Nu se vor da amenzi din prima zi, dar trebuie să înţelegem că trebuie să se ia aceste măsuri ca să punem capăt acestei perioade de criză cumplită”, a mai declarat Robu.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările