Primarul rebel din Jebel, după ce i-a cerut demisia lui Dragnea: „S-a produs o ruptură între conducerea centrală şi marea masă a oamenilor din partid”

Primarul rebel din Jebel, după ce i-a cerut demisia lui Dragnea: „S-a produs o ruptură între conducerea centrală şi marea masă a oamenilor din partid”

Primarul PSD din Jebel i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea

Gestul primarului PSD din Jebel care a cerut demisia lui Liviu Dragnea nu a rămas fără ecou. Primarul a fost atacat de secratarul executiv al PSD, Adrian Negoiţă, dar a fost apărat de deputatul Adrian Pau. Edilul susţine că sute de membrii PSD i-au transmis mesaje de apreciere, fiind o ruptură clară între conducerea PSD şi marea masă a social-democraţilor.

„Sunt membru al Partidului Social-Democrat de 20 de ani, cred în valorile stângii, dar nu mă alătur grupului de sinucigaşi politici şi dezavuez deciziile CExN! Trăiesc cu speranţa că sunt mulţi colegi ce gândesc la fel ca mine şi că PSD va realiza că Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea partidului şi a ţării, iar PSD, în plenitudinea sa, să se apropie din nou de idealurile românilor”, a scris primarul din Jebel, Sabin Bociu, luni dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

Contactat de „Adevărul”, primarul din Jebel a declarat că rămânerea lui Liviu Dragnea la şefia PSD înseamnă pentru partid o „sinucidere politică”. Sabin Bociu a declarat că după postarea mesajului prin care îi solicită demisia lui Liviu Dragnea, sute de membrii PSD i-au transmis mesaje de apreciere.

„Vă rog să mă credeţi. De azi dimineaţă de când am postat am primit sute şi sute de mesaje de la membri de partid şi de la colegi din alte formaţiuni politice care au apreciat ce am spus eu. S-a produs o ruptură între conducerea de la nivel de Bucureşti şi marea masă de oameni care fac parte din acest partid. Nu aş vrea să spun acum, cum a spus domnul preşedinte Dobra, că a fost o stare emoţională acum un an când era acea luptă între domnul Grindeanu şi domnul Dragnea. Eu şi atunci am luat poziţie, la fel ca şi acum pentru că am considerat că dacă după 28 de ani de la Revoluţie am câştigat ceva, cel puţin am câştigat dreptul de a ne exprima liber. De aceea am şi ieşit azi dimineaţă. Am stat mult în cumpănă şi am aşteptat să văd dacă cineva din partidul ăsta iese să spună: «nu sunt de acord». Statistic vorbind,  din 10, 100,1.000 de oameni, e imposibil ca cineva să nu aibă o altă părere. Eu am libertatea de a mă exprima liber. Eu aşa gândesc. Aşa am o linişte sufletească, am conştiinţa împăcată. Sunt un bărbat la 60 de ani, nu am veleităţi politice, sunt primar de cinci mandate. Chiar am simţit nevoia să spun ce cred eu. În rest, fiecare Dumnezeu cu ei, ce vrea fiecare, dar vă spun că există o ruptură. Sunt sute şi sute de oameni care apreciază (n.r. reacţia sa), dar din păcate nu se exprimă”, a declarat primarul din Jebel.

La scurt timp după acest mesaj, secretarul executiv al PSD Timiş, Adrian Negoiţă, l-a atacat public pe primarul din Jebel, postând pe pagina sa de Facebook un mesaj în care, printr-o întrebare retorică, îl acuză pe edil de minciună. „31.05.2016 - Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, vizitează comuna Jebel. Cu această ocazie primarul Sabin Bociu face următoarea declaraţie în faţa cetăţenilor din localitate: «Este o onoare pentru noi, pentru localitatea noastră, să avem alături o personalitate ca domnul Liviu Dragnea, care ne-a fost întotdeauna alături şi fiţi convinşi că ne va fi alături şi în continuare...», a spus primarul comunei Jebel, Sabin Bociu. În calitate de secretar executiv al PSD Timiş am o întrebare retorică: când a minţit dl. Bociu, când era disperat să îl primească pe Liviu Dragnea în comună sau mai nou când s-a trezit năpădit de principii şi valori?”, a scris Negoiţă pe Facebook.

Sabin Bociu a declarat că aprecierea pentru Liviu Dragnea din urmă cu doi ani nu mai este valabilă pentru că în doi ani s-au întâmplat foarte multe lucruri. „Nu am fost prezent nici la şedinţă (n.r. şedinţa prin care PSD Timiş a decis susţinerea lui Liviu Dragnea), nici la miting, nici la congres. Acum doi ani de zile am avut onoarea să fie domnul Dragnea în localitatea mea. Atunci era o altă situaţie, acum e o altă situaţie. La un moment dat trebuia să îmi expun un punct de vedere pentru că în doi ani s-au întâmplat foarte multe lucruri”, a mai spus Sabin Bociu.

În apărarea lui Sabin Bociu a sărit deputatul PSD Adrian Pau. Acesta a transmis un comunicat de presă în care arată că Bociu este un stâlp al partidului, iar atacarea sa nu face bine. „Îl cunosc pe Sabin Bociu de multă vreme, iar datorită acestui lucru îmi permit să nu pun la îndoială calităţile pe care le are. Cu atât mai mult principiile sale şi faptul că mereu spune ce gândeşte. Sabin Bociu este unul dintre cei mai vechi şi performanţi primari pe care PSD Timiş îi are. Faptul că afirmă răspicat, aşa cum ne-a obişnuit, ceea ce crede, nu este o supriză şi nici un lucru rău. Este dovada clară că suntem membrii unui partid viu, în care democraţia încă are loc.  Atacurile unor colegi la adresa unui primar care este un stâlp al acestui partid nu fac bine, ele dovedesc slăbiciuni de care trebuie să ne debarasăm”, a transmis Pau.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările