Primăria Timişoara vrea să cumpere 25 de troleibuze noi prin PNRR. Valoarea investiţii: peste 12 milioane de euro

Primăria Timişoara vrea să cumpere 25 de troleibuze noi prin PNRR. Valoarea investiţii: peste 12 milioane de euro

Primăria Timişoara cere 12,5 milioane de euro pentru a cumpăra 25 de troleibuze prin PNRR FOTO Arhivă

Primăria Timişoara a depus o cerere de finanţare de 12,5 milioane de euro, prin PNRR, pentru achiziţia a 25 de troleibuze noi. Potrivit primarului Dominic Fritz, solicitarea de finanţare a fost depusă la 17 minute după deschiderea sesiunii.

„În această dimineaţă am depus proiectul în valoare de 12,5 milioane de euro cu care vom achiziţiona 25 de troleibuze, echipate cu baterii. Ultimele troleibuze noi au ajuns în Timişoara acum 14 ani. Flota de transport public are nevoie urgentă de modernizare”, a transmis primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Edilul a mai arătat că pentru acest proiect a fost încheiat un parteneriat cu Dumbrăviţa şi Ghiroda pentru liniile M11 şi M14, pentru a încuraja transportul public ca mijloc principal de deplasare între Timişoara şi comunele periurbane.

„O parte a troleibuzelor vor circula pe cele două rute metropolitane, celelalte vor fi repartizate pe traseele din oraş. Soluţia pentru a petrece mai puţin timp în trafic este un sistem de transport public modern, predictibil şi de calitate. Investim jumătate din bugetul de dezvoltare al Timişoarei, peste 540 de milioane de lei, în mobilitate şi transport, pentru a îmbunătăţi modul în care se circulă în Timişoara, calitatea aerului şi siguranţa celor din trafic”, a mai declarat Dominic Fritz.

Reamintim, un proiect de achiziţie a 21 de tramvaie noi, produse în Turcia, început pe vremea fostei administraţii, este în derulare. Din cele 21 de tramvaie, care au o valoare de aproximativ două milioane de euro/bucată, au ajuns la Timişoara cinci.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Tramvaiul „cu cea mai mare autonomie din lume”, cumpărat de Timişoara din Turcia, a trecut de toate testele

Cele mai moderne tramvaie din lume, inaugurate la Timişoara în urmă cu trei luni, ţinute ca „bibelou” în depou

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările