Podul de la Uzina de Apă din Timişoara, vopsit într-un mozaic de culori şi îmbrăcat cu materiale croşetate VIDEO

Podul de la Uzina de Apă din Timişoara, vopsit într-un mozaic de culori şi îmbrăcat cu materiale croşetate VIDEO

Podul de la Uzina de Apă este înfrumuseţat de voluntari FOTO Ş.Both

Pentru a da culoare „Podului de Poveste”, echipa proiectului, formată din artişti şi oameni creativi din sectorul cultural, se va întâlni zilnic, timp de opt zile, în intervalul orar 16.00 – 20.00 în Parcul Uzinei, la podul pietonal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Podul pietonal din Parcul Uzinei, aflat în faţa turbinei electrice, va avea în scurt timp un aspect fancy. Un grup de voluntari, oameni creativi din sectorul cultural timişorean se adună acolo în fiecare după amiază, între orele 16.00 -20.00, pentru a da viaţă proiectului “Podul de poveste”. Vorbim de un proiect comunitar prin care se vopseşte structura, barele metalice laterale şi traversele. Totul trebuie să fie gata până în 8 septembrie. S-a început cu curăţirea elementelor podului de rugină. Unii au pus mâna pe perii de sârmă, alţii pe şmirghel. Cineva a venit şi cu o maşină cu disc abraziv. 

GALERIE FOTO
 
“Podul de poveste” a fost iniţiat de Livia Mateiaş, care a pus pe picioare proiectul „Croşetăm poveşti şi poduri” - finanţat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi”. Scopul principal este coagularea comunităţii în jurul Parcului Uzinei de Apă din Timişoara şi implicarea acesteia în activităţi creative.  

 
“Am plănuit să înfrumuseţăm podul de la uzina de apă, mai exact prin pictură şi croşetat. Începem partea de curăţare a podului şi de vopsire. După care, mai în toamnă, o să-l pregătim de iarnă. Va fi îmbrăcat cu obiectele croşetate de voluntari, oferind astfel o experienţă inedită trecătorilor. Au fost mai multe ateliere de croşetat. Va fi un pod multicolor. Fiecare bară va avea o culoare diferită, va fi ca un mozaic de culori. Oricine doreşte e binevenit. Avem o echipă de aproximativ 20 de voluntari care s-au anunţat, dar fiecare vine în funcţie de timpul disponibil. Pe lângă înfrumuseţarea podului, ne-am propus şi crearea unei comunităţi în jurul Parcului Uzinei. Am observat că ajunge lume, dar nu interacţionează unii cu ceilalţi. Ar fi frumos să se şi cunoască”, a declarat Livia Mateiaş.

 
Pe lângă pod, în cadrul proiectului se vor înfrumuseţa doi copaci, unind cumva cele două maluri ale Begăi. Este vorba de o salcie şi de un nuc. 

 
„Cerem timişorenilor să ne aducă materiale vechi, pe care noi le vom transforma în panglici. Le vom împleti şi vom împodobi cumva tulpina celor doi copaci. La fel cum podul va fi îmbrăcat în materialul croşetat, tot aşa şi cei doi copaci”, a mai spus Livia Mateiaş. 

 
Parcul Uzinei – cunoscut şi cu numele de Parcul Stonehenge, este un spaţiu public care deserveşte o zonă rezidenţială vastă, folosit deseori ca reper pentru această parte a oraşului, loc de întâlnire pentru pescari, părinţi, copii şi bunici, dar şi sportivi. Turiştii ajung aici pentru a vizita Uzina de Apă. În acest context, proiectul „Podul de Poveste” va lăsa ca moştenire un spaţiu mai colorat şi mai prietenos.

   

 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările