Pianistul timişorean Teo Milea se pregăteşte de un concert în Chicago VIDEO

Pianistul timişorean Teo Milea se pregăteşte de un concert în Chicago VIDEO

Teo Milea

Teo Milea a început anul 2017 cu mare avânt. Pianistul timişorean care locuieşte la Toronto are ocazia să susţină un concert, prin vecini, în America, mai exact la Chicago.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tea Milea, pianistul timişorean care din 2015 trăieşte în Canada, este foarte apreciat pe continentul American. Anul trecut, a intrat în TOP 4 al concursului muzical „Searchlight 2016”, organizat de organizat de postul naţional de radio CBC Music Canada, cu melodia “Ireversibil”. Peste 2.000 de artişti din Canada s-au înscris iniţial în această competiţie.
 
Anul 2017 a început cu mai multe concere. Următorul va fi susţinut tocmai în America, la Chicago, unde Teo Milea va cânta în premieră.
 
Teo Milea s-a mutat în Toronto, în 21 octombrie 2015. “Zâmbesc când mă gândesc la prima vizită în downtown; mi se părea că sunt într-un vis. Mi-aduc aminte că am mers pe jos pe strada Yonge, de la Eglinton până la lac; vroiam să văd cu ochii mei ceea ce văzusem în poze. Acum e realitatea şi totul îmi pare familiar, fac parte din peisaj.
Nu ştiam la ce să mă aştept odată ajuns în Toronto, aşa că am luat lucrurile treptat şi m-am bucurat în fiecare zi de ceea ce descopeream, fie locuri, fie oameni.


 
Mi-am dat seama repede că deşi sunt nou în zonă, am o familie adoptivă numeroasă, comunitatea românească. Prin prisma concertelor m-am bucurat să cunosc oameni faini din Toronto, Waterloo si Montreal, care deşi nu se cunoşteau între ei, în primăvară s-au unit în cea mai mare echipă. 
 
Spun azi echipă, pentru că în istoria competiţiei Searchlight de la CBC nu s-a mai întâlnit o asemenea mobilizare, oameni care să-şi voteze zilnic, vreme de două luni, favoritul. Datorită lor am devenit Popular Vote şi am ajuns în Top 4, din peste 2.000 de concurenţi, motiv pentru care le spun încă o dată, Mulţumesc!
 
Lucrurile s-au mişcat mai repede decât mă aşteptam şi datorită muncii şi a seriozităţii iată că deja încep să culeg roadele canadiene într-un timp record”, a scris Teo Milea, pe site-ul său oficial.

 
Teo Milea a lucrat mulţi ani ca profesor la Conservatorul de la Timişoara. A anunţat că acum se ocupă de tinerii pianişti şi în Canada.
 
“Vă spun cu mare satistacţie că anul acesta un vis mai vechi al meu s-a transformat în realitate şi am demarat o clasă de tineri pianişti sub numele Solo Piano Studio. Mă bucur să vă anunţ că deja suntem în pregătirea concertului din mai 2017, iar doi dintre elevii mei m-au invitat să cânt şi eu alături de ei, dar m-au condiţionat să mai compun câteva piese pentru patru mâini. Clasa de pian s-a născut din dorinţa de a contribui la formarea viitori tineri pianişti şi de a le transmite cunoştinţele mele acumulate în cei peste 28 de ani de activitate pianistică”, a mai spus Teo Milea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările